Laat je parketvloer er als nieuw uitzien via Van Houdt vloeren

Laat je parketvloer er als nieuw uitzien via Van Houdt vloeren

Heb je ooit gewenst dat je je parketvloer er net zo uit kon laten zien als toen hij voor het eerst werd gelegd? Met de diensten van Van Houdt is die droom binnen handbereik! Het reinigen van je parketvloer kan een flinke klus zijn en wellicht een taak waar je niet op zit te wachten. Of je nu doffe plekken wilt herstellen of opgehoopt vuil in de nerven van het hout wilt verwijderen, met hun specialisme kunnen ze helpen het leven in oude vloeren naar boven te halen. In dit artikel vertellen we je er graag alles over!

Waarom reinigen parketvloer:

Het regelmatig reinigen van een parketvloer is belangrijk om de vloer mooi en in goede conditie te houden. Hier zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om je parketvloer regelmatig te reinigen:

  • Verwijderen van vuil en stof: Parketvloeren zijn gevoelig voor stof en vuil dat zich kan ophopen en krassen op de vloer kan veroorzaken. Regelmatig reinigen van de vloer voorkomt dat stof en vuil zich ophopen.
  • Behoud van de afwerking: Een goede reiniging van een parketvloer kan helpen om de afwerking van de vloer in goede conditie te houden. Regelmatige reiniging vermindert de noodzaak voor herhaaldelijk schuren en opnieuw afwerken van de vloer.
  • Verwijderen van vlekken: Vlekken kunnen de uitstraling van een parketvloer verminderen. Regelmatig reinigen van de vloer kan helpen om vlekken te verwijderen en de vloer er weer als nieuw uit te laten zien.
  • Verbeteren van de luchtkwaliteit: Een parketvloer die niet regelmatig wordt schoongemaakt kan stof en allergenen vasthouden, wat de luchtkwaliteit in huis kan verminderen. Regelmatig reinigen van de vloer kan helpen om allergenen te verwijderen en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

Hoe lang gaat parketvloer mee?

De levensduur van een parketvloer na reiniging hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het parket, de intensiteit van het gebruik, de manier waarop het gereinigd wordt en hoe goed het onderhouden wordt na de reiniging.

Over het algemeen kan een parketvloer vele jaren meegaan, zelfs tientallen jaren, als het goed wordt onderhouden en regelmatig wordt gereinigd. Goed onderhouden parketvloeren kunnen vele malen opnieuw worden geschuurd en gelakt of geolied, waardoor ze er weer als nieuw uitzien en de levensduur van de vloer verlengen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een parketvloer niet onbeperkt meegaat, ondanks het onderhoud en de reiniging. Na verloop van tijd zal het parket slijten en kan het nodig zijn om het te vervangen, afhankelijk van de mate van slijtage. Over het algemeen kan een parketvloer echter een zeer lange tijd meegaan, vooral als het goed wordt onderhouden.

Onderhoud en reinigen vloer: zo werkt het

Verwijder diep vuil met gemak! Bij Van Houdt vloeren wordt er gewerkt in twee stappen, namelijk een dieptereiniging met een deep clean machine, gevolgd door vloerbehandeling met de juiste onderhoudsproducten. De deep clean machine, ofwel schrob-zuigmachine, zorgt ervoor dat het diepliggende vuil goed wordt aangepakt. Deze machine heeft namelijk twee borstels die in tegengestelde richting draaien en daardoor diep in de vloer kunnen doordringen. Nadat de vloer goed is gereinigd, brengen ze – voor de vloer geschikte – onderhoudsmiddelen aan. Dit met een professionele boenmachine. Wel zo prettig!

Hoe onderhoud ik mijn vloer na reiniging?

Gefeliciteerd met het laten reinigen van je prachtige parketvloer! Maar nu de grote vraag: hoe houd ik mijn vloer in goede conditie na de reiniging? Ook daar hebben we natuurlijk tips voor. Ten eerste is het belangrijk om niet met schoenen die vuil of grind kunnen bevatten te lopen op je vloer. Dit kan krassen en slijtage veroorzaken. Veeg daarnaast de vloer dagelijks met een zachte bezem of stofzuig de vloer met een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen. Dweil de vloer regelmatig met een licht vochtige dweil en een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor parketvloeren. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die de afwerking kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat er geen water op de vloer blijft staan ​​en droog de vloer onmiddellijk af als er per ongeluk water op terecht komt. Bescherm de vloer tegen krassen en beschadigingen door meubels te voorzien van viltjes onder de poten en vermijd het schuiven van meubels over de vloer.

En last but not least! Laat je vloer regelmatig onderhouden met de juiste onderhoudsbeurt via Van Houdt, zodat je vloer nog jaren een mooie, schone uitstraling heeft. Met deze eenvoudige tips kun je je parketvloer in topconditie houden na de reiniging. Veel succes!

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter