Let op, je betaalt te veel voor tv!

Tv kijken

In een tijd van downloaden en streamen wordt gewoon televisie kijken langzamerhand steeds minder populair. Hierdoor betaal je snel voor zenders die jij niet of nauwelijks nog gebruikt. Zonde! Vergelijk je tv-abonnement nu snel met andere providers, zodat jij altijd goedkoop televisie kan kijken.

Onafhankelijk providers vergelijken

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel providers voor televisie. Niet zo gek dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Maar wat is voor jou dan de beste deal en hoe weet je nou zeker dat je geen broodje aap voorgeschoteld krijgt? Om niet om de tuin geleid te worden, kun je het beste alle providers vergelijken via een onafhankelijke online vergelijker.

Door middel van een vergelijker kom jij erachter welk tv-abonnement het beste past bij jouw woonsituatie en persoonlijke wensen. Er zijn tevens ook verschillen in de kwaliteit van de tv die je thuis ontvangt. De beste en meest veilige optie is digitale televisie.

De voordelen van digitale televisie

Digitale tv heeft een aantal voordelen ten opzichte van de gewone analoge televisie. Zo zijn digitale signalen minder gevoelig voor storingen en ze zijn daarbij ook beter beveiligd. Verder is er ruimte voor meer zenders en zijn er in de meeste gevallen uitbreidingen mogelijk, zoals: een tv-gids, Uitzending Gemist en speelfilms/series op aanvraag (on-demand). Bekijk hier alle voordelen op een rij:

  • Meer zenders, doordat de capaciteit van het netwerk beter benut wordt
  • Betere beeld- en geluidskwaliteit
  • Interactieve mogelijkheden als films op aanvraag en Uitzending Gemist
  • Nauwelijks kwaliteitsverlies onderweg en niet stralings- en ruisgevoelig. Dit komt omdat digitale signalen beter zijn verpakt dan analoge.

Er zijn helaas ook een aantal nadelen. Zo moet er voor elke tv in huis een extra ontvanger of insteekkaart worden aangeschaft. In geval van een extra ontvanger betekent dat een extra afstandsbediening, meer stroomgebruik en dus extra kosten. Verder gaat het zappen trager en kan met één abonnement vaak maar op een beperkt aantal tv’s worden gekeken.

Digitale tv en internet

Wanneer je digitale televisie aan het vergelijken bent, zie je vaak ook de optie om daar internet bij te nemen. Een voordeel van internet en tv in één pakket is dat je een stuk goedkoper uit bent door beide diensten te combineren. Daarbij biedt een internetpakket inclusief televisie de mogelijkheid om digitale tv af te nemen.

Nu ben jij op de hoogte van de mogelijkheden voor digitale televisie bij jou thuis. Laat je dus niet beïnvloeden door reclames met lokkertjes, maar lees jezelf rustig in via een vergelijker.

Laat een reactie achter