Licht in de duisternis

Verlichting

Als het buiten donker is, is licht belangrijk. En niet alleen binnen, ook buiten begeven we ons graag in verlicht gebied. Steeds meer openbare wegen worden daarom voorzien van straatverlichting. Ook de tuin verdient een mooie buitenlamp. Omdat we nu eenmaal graag zien wat we doen.

Door de tuin

Gemiddeld genomen komen we in de winter in de tuin om naar de schuur te lopen of naar de afvalcontainer. Hoe fijn is het dan dat je weet waar je loopt? Een buitenlamp is hiervoor onontbeerlijk. Daarnaast kun je met een beetje verlichting gemakkelijker het sleutelgat vinden van de achter- of schuurdeur. Omdat deze lampen in de winter vele uren branden, kun je het beste ledlampen in de buitenlampen doen. Scheelt in de kosten én is beter voor het milieu!

Inbraakpreventie

Een buitenlamp is er niet alleen voor je eigen gerief, het is ook nog eens goed bij inbraakpreventie. In tegenstelling tot jijzelf loopt een inbreker niet graag in het spotlicht. Koop je een buitenlamp als afweersysteem? Zorg dan dat er een bewegingsmelder in zit. Zodra iemand in de buurt van de lamp komt, schiet deze aan. Dit maakt dat je je veilig voelt, niemand staat immers ineens in je woonkamer. Als het buiten vroeg donker is, gaat een inbreker graag op pad. Met goede buitenverlichting ben je voorbereid.

Lekker sfeertje!

Uiteraard heeft een buitenlamp in de tuin meerdere functies. Buitenlampen zijn ook zeer geschikt als decoratiemateriaal. Bijvoorbeeld om sfeerverlichting in de tuin aan te brengen. Hartstikke leuk, een vijver met verlichting. Of heel fraai, die uitgelichte border. Zo krijgen je planten ook als het buiten donker is de nodige aandacht. De buitenlamp heeft in dit geval dezelfde functie als het kaarsje op tafel. Niet te fel en toch subtiel aanwezig. Ook hiervoor zijn ledlampen uitermate geschikt!

Laat een reactie achter