Maak je tuin zomerproof met de juiste verf

Je tuin zomerproof maken

Nu de weersvooruitzichten beter worden zal het niet lang meer duren voordat de zomerse dagen eindelijk aanbreken. Dit doe je het liefst in een volledig zomerklaar gemaakte tuin. Daarbij kun je denken aan het zaaien van bloemen en planten, het schoonspuiten van tegels, grasmaaien en het snoeien van de heg. Maar heb je ook gedacht aan het geven van een nieuwe lik verf aan je houten tuinmeubilair? In vrijwel iedere tuin staat iets van hout, of het nu tuinhuizen, vlonders, schuttingen of je deuren en kozijnen zijn. Kijk zelf maar eens rond in je eigen tuin!

Met de juiste producten gaat het hout in je tuin tot in de lengte der jaren mee. Het zou natuurlijk zonde zijn als je na twee à drie jaar met een schutting of kozijnen vol houtrot zit. Door je hout ieder jaar een kleine opfrisbeurt te geven (en dit hoeft niet eens te betekenen dat je moet verven, maar daar later in dit artikel meer over) blijft je hout in de juiste conditie. Dit doe je al gemakkelijk door iedere lente het mos en de algen op het hout te verwijderen en weer schoon te maken met een zachte borstel en vloeibare zeep.

Voor een grote beurt gebruik je natuurlijk verf van de hoogste kwaliteit. Dit kan wellicht prijzig uitvallen, maar goedkoop is vaak duurkoop. Een lakverf van hoge kwaliteit is gemaakt van betere grondstoffen, waar ertoe zal leiden dat het hout langer en beter beschermt blijft tegen weersinvloeden als een hevige regenbui en een felle zon.

Een van de beste producten die je buitenshuis kan gebruiken is de Sigma S2U Allure Gloss. Dit is een hoogglanslak die het gehele jaar aan te brengen is. Kenmerkend aan deze lak van Sigma is de bescherming tot wel 10 jaar, met daarbij ook nog eens een uitmuntende buitenduurzaamheid. Verder heeft de Sigma S2U Allure Gloss een goede dekking (16.5m2 per liter), beschermt het tegen UV-straling en beschikt het over een mooie glans. Je brengt de Sigma S2U Allure Gloss aan met een terpentinegedragen kwast of roller, afhankelijk van je voorkeur.

Kort samengevat kunnen we stellen dat je met de juiste verfproducten je tuin het langst duurzaam houdt, waardoor je er op den duur het minste tijd en geld aan kwijt bent. Wanneer je nog vragen hebt over hoe je je hout het beste kan behandelen, is het raadzaam om langs te gaan bij je lokale verfspecialist of online naar antwoorden te zoeken. Door jezelf goed in te lezen kom je tot het beste resultaat!

Laat een reactie achter