Minimalistisch wonen dankzij opslagruimte

Minimalistisch wonen dankzij opslagruimte

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis minimalistisch in te richten. Hiermee creëer je ruimte en rust, zowel in huis als in je hoofd. Als je besloten hebt om deze trend te volgen is het tijd om eens flink op te ruimen. Dat wil trouwens niet zeggen dat je alle spullen weg moet gooien, je kunt ook een opslagruimte huren. Hierin plaats je alle spullen die je nu even niet nodig hebt, maar wel wil bewaren.

Veilig en goed opbergen

Een opbergruimte kan jouw minimalistische woonwensen waarmaken. Maar het is dan wel belangrijk om het ook goed te doen. Zorg dat je spullen veilig en goed opgeborgen zijn. Op die manier kun je ook over een paar jaar je spullen nog gebruiken. Allereerst moet je een goede opslagruimte huren, daarna de spullen inpakken en tot slot moet je de ruimte inrichten. Naast het huren van een veilige opbergruimte heb je trouwens ook een stevig slot nodig en het juiste verpakkingsmateriaal.

Hoe je dingen inpakt, is afhankelijk van wat je inpakt, boeken hoeven bijvoorbeeld niet beschermd te worden met bubbeltjesplastic, maar elektrische apparaten juist weer wel. Afgezien van het verpakkingsmateriaal moet je ook rekening houden met het gewicht. Een grote hoeveelheid boeken is waarschijnlijk te zwaar voor een doos, maar kunnen prima in een krat. Hier een overzicht van de beste manieren om spullen in te pakken en op te bergen.

Kleding opbergen

Heb je besloten om ook een deel van je garderobe op te bergen, doe dat dan bij voorkeur in een garderobedoos. Dit is een speciale doos die je kleding beschermt tegen invloeden van buitenaf. Hierbij kun je denken aan vocht en motten. Een andere optie is om vacuümzakken te gebruiken. Hiermee kun je je kleding luchtdicht en compact opbergen waardoor je ook nog eens ruimte bespaart.

Meubels

Om meubels goed te beschermen in de opslag kun je dekens of doeken gebruiken. Hiermee voorkom je kleine krassen en worden je meubels niet stoffig. Zorg ook dat de meubels in de opslag op plastic staan zodat vocht niet kan optrekken.

Glaswerk

Glaswerk en ander breekbaar materiaal zoals keramiek en porselein moeten goed beschermd worden. Je kunt hiervoor het beste papier gebruiken. Noppenfolie is ook een optie, maar dat is duurder en minder milieuvriendelijk. Plaats vervolgens de zwaarste dingen onderin de doos, gevolgd door steeds lichtere dingen. Vul lege stukken altijd op met proppen papier om bewegen tijdens het vervoer te voorkomen.

Organiseer de opslagruimte

Heb je alle spullen ingepakt dan is het tijd om de opslagruimte in te richten. Hierbij is het heel belangrijk dat je alles goed labelt en bereikbaar maakt. Ondanks dat je misschien geneigd bent om zoveel mogelijk spullen in de ruimte te proppen, is een grotere ruimte beter. Je zult jezelf daarna dankbaar zijn.

Laat een reactie achter