Mooie verzorgde oprit met grind, zonder sporen? Gebruik grindplaten!

Je wilt wel graag een oprit of tuinpad met grind of kiezels erop, maar niet de nadelen van wegrollende steentjes, bijharken en spoorvorming? Goed nieuws, dit is ook helemaal niet nodig! Leg het grind (of siersplit natuurlijk) in grindplaten  en je creëert snel en gemakkelijk een perfect verzorgd grindoppervlak.

De voordelen van grindplaten

Grindplaten zijn kunststof platen met een honingraatprofiel, ook wel bekend als Grindmatten of grindroosters.

De grindplaten zorgen ervoor dat je grind stevig blijft liggen en niet wegrolt of verschuift. Hierdoor hoef je het grind niet constant bij te harken en terug te vegen. En, met Grindplaten onder het grind is het ook prettig begaanbaar is voor voertuigen, lopen (zelfs op hakken!), rolstoelgebruikers en fietsers. De grindplaten zorgen er ook voor dat er geen kuilen ontstaan op je oprit of looppad, heel erg fijn als er net een regenbui is geweest, scheelt weer natte voeten!

Gevuld carrara
Wit Carrara grind gelegd in grindplaten.

Alle voordelen van grindplaten op een rij:

  • Voorkomt kuilen en spoorvorming op je oprit of parkeerplaats
  • De steentjes blijven goed liggen door de opsluiting van het grind of split in de honingraten van de grindplaten
  • Grindplaten geven de de mogelijkheid om op het grind te fietsen, met hakken erop te lopen zonder weg te zakken en zelfs met motoren en rolstoelen erop te rijden, zonder dat dit te zwaar aanvoelt.
  • De platen geven extra stabiliteit bij zwaardere belasting, zodat er geen verzakkingen optreden

Hakken in grind

Grind op je grindplaten strooien

Voordat je het grind of split gaat aanleggen kun je dus eerst de grindplaten leggen voor extra stabiliteit. De platen leg je op een vlakke ondergrond van zand of een stevigere fundering als dit nodig is (als er met auto’s op gereden gaat worden). Nadat je de grindplaten hebt gelegd is het een kwestie van het uitstrooien of uitharken van de stenen… en klaar!

Eenmaal aangelegd kun je jaren genieten van een perfect verzorgde oprit, parking of tuin. Deze is ook nog eens zeer onderhoudsarm, af en toe bijharken is het enige wat je eraan hoeft te doen.

Oprijlaan met split

Alvast grind bekijken voor in je tuin, oprit of tuinpad? Bekijk het gehele assortiment op onze website grind-split.nl!

Bron afbeeldingen: Grind Split

Laat een reactie achter