Parket of laminaatvloer?

De vloer is een belangrijk onderdeel van je interieur en kan een doorn in het oog zijn of juist een sfeermaker die past bij het huis!

Een lastige keuze waar de rest van je interieur op aan moet sluiten. De vloer moet passen bij de kleur van je meubels, muren en het karakter van je huis. Je kunt dus wel stellen dat de vloer bij de basis van je interieur hoort. Best een belangrijk onderdeel dat je niet zo even vervangt voor iets anders.

Je wilt dus een weloverwogen keuze maken die voor langere tijd bij het huis en je smaak past.

Voorbeelden van parketvloeren

houten-vloer-in-de-keuken

houten-vloer

houten-vloer-slaapkamer

Voorbeelden van een laminaatvloer

Woontrendz-lichte-vloer

classic-laminaat-quickstep

licht-laminaat

laminaat-met-gietvloer-uitstraling

Zelf vond ik de keuze van een vloer erg moeilijk. In de winkel lijkt een staal vaak heel anders dan in je huis met het daglicht dat daarbij hoort. Het is dus verstandig om altijd een grote staal mee te nemen en thuis neer te leggen om er zeker van te zijn dat de door jouw gekozen kleur ook daadwerkelijk zo mooi is.

Omdat wij in een nieuwbouwhuis zijn gaan wonen, was het des te lastiger om het totaalplaatje te zien. Je moet direct vloeren kiezen voor het hele huis. Wij hebben lang getwijfeld tussen een houten vloer, parketvloer en laminaat.

Uiteindelijk zijn we voor een natuurlijke kleur laminaat gegaan, die gemakkelijk is schoon te maken. Vooral het verhaal van de verkoper over intensief onderhoud, bijvoorbeeld meerdere keren dweilen per week, heeft me doen afschrikken. Niet mijn grootste hobby.

Niet alleen het onderhoud, ook het prijsverschil is voor ons een reden geweest om voor laminaat te kiezen.

Afweging: uitstraling, levensduur, onderhoud en prijs

Je hebt in zowel hout als laminaat verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Tegenwoordig is er genoeg keuze op het gebied van vloeren. Zo is er genoeg trendy en goedkoop laminaat te vinden.

De grote verschillen tussen een parket- en laminaatvloer zijn het materiaal en het onderhoud. Een parketvloer is gemaakt van hout en heeft dan ook een unieke houtstructuur. Deze is bij een laminaatvloer uit te kiezen. Een voordeel van laminaat is dat je hem veel gemakkelijker schoon kunt houden. Daarentegen heeft een parketvloer vaak net dat beetje extra karakter.

Bronnen: tumblr.com (hoofdafbeelding), Interiors Originals, Trendenser, (my) unfinished home en Romain Ricard

Laat een reactie achter