Rotan inspiratie

Rotan inspiratie

You love it or you hate it, rotan inspiratie! Het is een natuurlijk materiaal wat van de rotanpalm af komt, waar meubels en andere woonaccessoires van gemaakt kunnen worden. In de jaren 60 zag je veel rotan in de huiskamer. In de huidige woontrends van natuurlijke materialen en veel groen zie je rotan weer terug komen.

Rotan stoel

Rotan nachtkastje

Rotan is makkelijk te combineren. Zo past het in veel verschillende woonstijlen. Denk aan de vintage woonstijl met Perzische tapijten, lijsten met opgezette vlinders en cactussen. Maar ook aan een bohemien inrichting met linnen gordijnen, macramé plantenhangers en metalen dienbladen met kaarsen.

Rotan kan zelfs in een modern interieur, waar het warmte met zich mee brengt.

Rotan krukjes

Rotan stoel HK Living

Onbehandelde rotan heeft een houtkleurig uiterlijk. Het doet ook wel een beetje denken aan bamboe. Rotan kan ook behandeld zijn. Zo is rotan ook verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Je kunt ook zelf je oude rotan stoeltje opknappen met wat verf.

Rotan inspiratie

Er zijn niet alleen rotan meubels verkrijgbaar, maar ook andere woonaccessoires. Rotan doet het ook goed als bijvoorbeeld lamp, mand of lantaarn.

Rotan lamp Dutchbone

Rotan lamp

Rotan tuinstoel
Rotan is niet alleen leuk voor binnen, maar kun je ook mee naar buiten nemen. Een rotan hangstoel hangt prachtig aan de overkapping of de rotan lantaarn staat heel mooi op de eettafel. Wat mij betreft mag rotan blijven, I love it!

Bronnen: Decor8, Decoracion, vtwonen, Shop in stijl, Fonq, My paradissi, Bol.com en  Elizim

Laat een reactie achter