5 Tips voor het inrichten van je slaapkamer

5 Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Een goede nachtrust is essentieel voor een productieve dag. Fit opstaan en van je dag genieten klinkt heel normaal, maar is lang niet bij iedereen het geval. Hieronder vind je 5 tips voor het inrichten van je slaapkamer én voor een goede nachtrust.

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

1. Houd je slaapkamer rustig

Wees voorzichtig met het gebruik van kleuren bij het inrichten van je slaapkamer. Kies voor rustgevende kleuren, waarbij je gemakkelijk in slaap kunt vallen. Hierbij moet je denken aan natuurlijke aardetinten, lichtblauw, wit en zachte pasteltinten. Wil je toch een print of felle kleur toevoegen aan je slaapkamer? Doe dit dan op de muur achter het hoofdeinde. Zo wordt je in ieder geval niet afgeleid als je in bed ligt.

2. Opgeruimd staat netjes

Maak je slaapkamer gezellig en zorg dat hij opgeruimd is. Dit klinkt misschien wat betuttelend, maar een opgeruimde slaapkamer zorgt daadwerkelijk voor rust. Met een slaapkamer vol rommel zorg je er niet voor dat je hoofd leeg raakt. Met veelal een onrustige nacht als resultaat. Dus gooi die was in je wasmand in plaats van op de grond of over een stoel.

Opgeruimd staat netjes

3. Kies het juiste matras

Wie lekker wil slapen en uitgerust wakker wil worden (wie niet?), zal over het juiste matras moeten beschikken.

Want niets is vervelender dan wakker worden met een zere rug of nek.

Ik ben zelf al een tijdje bezig met de zoektocht naar een nieuw matras. Dat valt nog niet mee, er is zoveel keuze. Uiteindelijk vond ik het perfecte matras op Swiss-Sense. Hier hebben ze slaapoplossingen voor iedereen en een ruime assortiment aan boxsprings, matrassen, ledikanten en beddengoed.

4. Zorg voor verduistering

Het is bewezen dat je lichaam pas echt tot rust komt in een verduisterende kamer. Houd dus zoveel mogelijk licht tegen en zorg voor een goede verduistering in je slaapkamer. Dit kan je het beste creëren door te kiezen voor verduisterende gordijnen.

5. Weg met die TV

Wist je dat een goede slaaphygiëne erg belangrijk is voor een goede nachtrust? Daarbij hoort zeker geen TV, tablet of telefoon. Ik denk dat veel mensen niet blij zijn met deze tip, maar het is echt bewezen dat het kijken naar een ‘beeldscherm’ voordat je gaat slapen zorgt voor een onrustige slaap. Probeer een uur voordat je gaat slapen iets ontspannends te doen zonder beeldscherm.

Dus weg met die TV en duik in een goed boek.

Ik ben ook erg benieuwd hoe jij zorgt voor een goede nachtrust en hoe je rekening hebt gehouden met de inrichting van je slaapkamer? Laat het me gerust weten in een reactie onderaan dit blog.

Dit artikel is een inspirerende samenwerking met Swiss-Sense

Laat een reactie achter