5 x slapen met groen!

5 x slapen met groen

In deze wereld waar tijd snel gaat, het stressniveau hoog ligt en niemand tijd heeft is je huis jou uitvalsbasis voor rust. Op de bank zit je met een kop kamille thee, het licht gedimd en slaappillen op je nachtkastje. Tijd voor bed waar je snel in ploft en hoopt dat die pil jou snel in slaap krijgt. Maar je kan beter wat anders doen dan die pil.

Kleur heeft veel invloed op je gemoedstoestand en welke kleur helpt als geen ander om je rustig te krijgen?

Slaapkamer met groen

Juist! Groen! Dus vergeet die pil en lees hier 5 tips voor een slaapkamer met groen.

Sprei

Een simpel begin is een mooi groen sprei op het voeteneind. Geweven van katoen of gebreid van wol, het zien van een sprei doet naar een warm bed verlangen. Dat is ook een pluspunt van een sprei, als het koud is, trek je hem gewoon over je heen!

Groen in de slaapkamer

Groene muur

Groene muren hebben altijd een zachte en aaibare look. Daarbij is groen altijd fris! Door één of meerdere muren een groentint te schilderen heeft je slaapkamer altijd een zachte indruk. Samen met een lekker bed kom je heerlijk tot rust.

Slaapkamer met veel groen

Groene stoel

Een stoel in je slaapkamer is handig. Om je kleding over te gooien als je naar bed gaat of je sokken aantrekken in de ochtend. Laat deze stoel gestoffeerd zijn met groen velours stof zoals hier. Alsof je buiten in het mos gaat zitten zo zacht.

Slaapkamer met groene accenten

Groene gordijnen

Functioneel of decoratief bij een rolgordijn, groene gordijnen zijn een must in de slaapkamer. Luchtige stof beweegt net als bladeren in een boom. De mooiste groene gordijnen zijn gordijnen van een natuurlijke stof zoals katoen of linnen.

Slaapkamer met groene gordijnen

Grijs? – Groen?

Geen groen liefhebber maar wel die rust? Geen probleem. Een groenige grijstint zoals hier geeft ruwweg hetzelfde effect. Door een groenige grijstint te gebruiken, dit te combineren met neutrale tinten zoals beige en zandkleuren en lichte houtsoorten staat jou slaapkamer er ook nog warm bij ook.

Grijs groene slaapkamer

Ik ben dol op groen in mijn slaapkamer. Het enige wat mist nu is een nieuwe plant, Want dat is het groen wat zeker niet mag missen in je slaapkamer!

Bronnen: Decouvrir design, The life creative blog, April and May, Design mag, SF girl by Bay, Decoholic, Bloglovin en eigen beeld Elroy

4 reacties op “5 x slapen met groen!

 1. Richard zegt:

  Beste Elroy,

  Ik ben aan het kijken voor een kleur in mijn nieuwe slaapkamer en kwam deze pagina tegen.
  De kleur groen van de foto bij kopje ‘groene muur’ (de foto met schilderij we are so good together) vindik een erg leuke kleur groen.

  Nu heb ik al flink wat staaltjes vergeleken met deze kleur maar het is erg lastig om te vergelijken met een foto op een scherm van telefoon/tablet (mede ook door de lichtval op de foto).
  Enig idee welke kleur groen er gebruikt is?

  Slaapkamer heeft 2 lange muren en ik twijfel nog om ze beide dezelfde kleur te geven of toch een muur (gedeeltelijk) een andere kleur.
  Eén lange muur wordt al onderbroken door een witte bed ombouw en 2 witte planken maar de andere muur heeft niks. Ik weet niet of dit niet té wordt als dat een groot groen vlak wordt. Suggesties?

  Alvast bedankt voor een eventuele reactie.

  • Elroy van Duijvenbode zegt:

   Beste Richard,

   Leuk om te horen dat je de blog gelezen hebt.

   Ik weet niet precies welke kleur het is. Zoals je zegt is de lichtval op de foto een factor. Ook is een factor hoe fel jou scherm staat en op schermen zie je nooit de echte kleur.

   Ik heb gekeken op meerdere schermen en naar mijn mening komt de kleur Arsenic van Farrow and Ball het dichtste bij.

   Achter een wit bed staat deze kleur helder en fris net als op de foto. Daar gaat het goed komen. Op de andere wand kan het als één groen vlak overkomen. Dit valt op te lossen door een mooi schilderij op te hangen. Maar je kan ook een paar staaltjes vergelijken en een lichtere tint groen erbij kiezen. Farrow and ball heeft zelf een mooie lichtere groen tint die er goed bij past. Dit is Theresa’s Green.

   Houdt deze stalen bij elkaar en laat het op je inwerken. Mocht je er bijna uit zijn, Farrow and Ball heeft mooie testers. Daarmee kan je thuis uitsluitsel geven.

   Mocht je nog meer vragen hebben hoor ik het graag.

   Elroy van Duijvenbode
   Interieurontwerp studio Designed by Elroy
   Blogger

 2. Masha zegt:

  Hallo Elroy,

  De bovenstaande foto met de zachte legergroene kleur rechts een grote plant en de gouden lamp, mag ik vragen welke kleur dat is? Ik wil de kamer van mijn dochter opknappen en vind dit een geweldige kleur. Zeker in combinatie met planten en een leuk dekbed. Graag hoor ik van je!

  Met vriendelijke groet,
  Masha

Laat een reactie achter