Urban jungle in je huis: zo doe je dat

Urban jungle in je huis: zo doe je dat

Het creëren van een urban jungle kun je in elke woning voor elkaar krijgen. Dit zijn vijf tips en ideeën voor een mooie en gemakkelijke urban jungle:

1. Kies de juiste planten

De juiste planten voor een urban jungle hebben mooie bladeren en vergen niet veel kennis en verzorging. Voorbeelden daarvan zijn philodendron en sansevieria. De drakenklimop is ook een decoratieve plant die gemakkelijk te verzorgen is en niet veel licht nodig heeft. Met deze plant kun je dus donkere hoekjes prima opfleuren.

2. Overweeg cactussen en vetplanten

Een cactus of vetplant is perfect als je wel van planten houdt, maar geen groene vingers hebt. Deze gemakkelijke planten hebben niet veel verzorging en water nodig en ze blijven er altijd goed uitzien. Bovendien krijgen sommige soorten prachtige bloemen. Een manier om meer groene vibes te creeeren zónder planten is door te kiezen voor bijvoorbeeld woonaccessoires met plantenprint. Denk aan muurbehang, sierkussentjes of een plaid.

3. Gebruik wat je al hebt om planten in te zetten

Zet klimplanten, grote planten en kleine bomen op de grond en meer compacte planten op alle niveaus, van de grond tot op een kast. Boekenplanken en vensterbanken zijn goede plaatsen voor je planten, maar ook tafeltjes en krukjes voldoen. Gebruik haken in het plafond om planten op te hangen en zo je urban jungle verder vorm te geven. Op deze manier creëer je verschillende lagen.

4. Vergeet de badkamer niet

Een paar tropische planten in de badkamer profiteren van de vochtigheid en geven de ruimte een spagevoel.

5. Zorg voor voldoende water

Planten hebben water nodig, ook cactussen en vetplanten op zijn tijd. Maak slim gebruik van regenwater in de herfst en winter. Door dit op te vangen, heb je in de lente en zomer een goede watervoorraad. Je kunt regenwater ondergronds opslaan in een tank, maar je kunt ook een regenton aansluiten op je dakgoot. Met een elho regenton kun je tot 200 liter regenwater opslaan.

Laat een reactie achter