Vier slaapkamertrends van 2024

Slaapkamertrends 2024

Om gedurende de dag lekker te kunnen functioneren is een goede nachtrust ontzettend belangrijk. Niet alleen is het daarbij fijn als je op zoek gaat naar goede matrassen, ook is een mooie inrichting van je slaapkamer echt een aanvulling op je kwaliteit van slapen. Dit zijn vier leuke slaapkamertrends in 2024, waar jij je lekker door kunt laten inspireren.

Natuurlijke materialen

Kies voor natuurlijke materialen. Niet alleen is het bij een matras 160×200 fijn als de tijk van natuurlijk materiaal is, ook geven natuurlijke materialen in de slaapkamer een rustige sfeer af. Kies bijvoorbeeld voor meubels van blond hout en kies voor natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen voor het beddengoed, de gordijnen en een leuk kleed op de vloer.

Wandlampen

Verlichting speelt een belangrijke rol in de sfeer in jouw slaapkamer. Om even snel overzicht te krijgen, is het handig om een grote plafondlamp aan te kunnen knippen. Dit jaar is het ook helemaal on trend om het licht van deze plafondlamp aan te vullen met mooie wandlampen. Kies bijvoorbeeld voor een gezellig klein wandlampje boven het bed, waar je vlak voor het slapengaan nog even wat onder kunt lezen. Ga voor een lampenkap of een peertje dat het witte licht van een LED-lamp iets vergeelt. Dat oogt knusser en rustgevender.

Luxe bedden

Dit jaar mag je je bed zo vol gooien als je wil. Luxe en koninklijke bedden zijn helemaal on trend. Hiermee bedoelen we dat je je bed zo gezellig mogelijk kan maken met bijvoorbeeld een sfeervolle klamboe, verschillende kussentjes en een mooie sprei. Praktisch is misschien anders, maar het oogt wel ontzettend gezellig.

Kunstwerken boven bed

Tot slot kan het nooit kwaad om je slaapkamer wat op te fleuren met mooie kunst. Een mooi kunstwerk boven het bed is altijd een goed idee. Je kunt dit zo eigen mogelijk maken als je zelf wilt. Laat bijvoorbeeld je favoriete foto afdrukken op canvas, of breng een bezoekje aan een plaatselijke galerij. Daar kun je unieke kunstwerken kopen, waarmee je vaak ook nog eens de carrière van een plaatselijke kunstenaar steunt. Ook kun je op internet vaak leuke posters en muurcirkels vinden, waarmee je de muur boven je bed kunt opleuken. Kies voor een hele grote lijst met een enorme poster, foto of een schilderij, of leuk de muur juist op met verschillende kleine lijstjes die je als een eclectisch geheel ophangt boven je bed.

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter