Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe tegels?

Badkamer tegels

Eens in de zoveel tijd is je woning aan een verbouwing of renovatie toe. Daarbij zijn er veel zaken die je aan moet schaffen om je huis weer tot een prachtige plek om te toveren. Denk hierbij ook zeker aan nieuwe tegels. Echter is het aanschaffen van nieuwe tegels voor dit doeleinde makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet namelijk aan bepaalde zaken denken voordat je besluit om tegels te kopen. Wil jij graag weten welke zaken dit zijn? In deze blog hebben we de aspecten waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet. Op deze manier voorkom je dat je fouten maakt.

De ruimte die je wilt betegelen

In de eerste plaats dien je rekening te houden met de ruimte die je wilt betegelen. Tegels voor in de badkamer zijn immers compleet anders dan tuintegels. Zorg er dan ook voor dat je badkamer tegels kopen gaat wanneer je met een badkamerrenovatie bezig bent. Op deze manier heb je tegels geïnstalleerd die vocht uitstekend tegenhouden en voorkomen dat water in de vloer zal trekken. Dit is dan ook veruit het belangrijkste aspect van het aanschaffen van nieuwe tegels.

Je tegel wensen

Ten tweede is het van groot belang dat je weet wat voor tegels je wilt. Tegels komen in allerlei soorten en maten voor, dus er is genoeg keuze qua smaak. Daarnaast zijn er ook verschillende materialen waaruit tegels kunnen worden gemaakt. Denk hierbij aan keramische tegels, natuursteen tegels of mozaïek tegels. Wanneer je weet wat voor materiaal je wilt, is het tijd om een budget uit te stippelen. Wanneer je weet hoeveel geld je maximaal uit kunt geven, vind je gemakkelijker tegels die perfect bij jouw smaak en wensen aansluiten.

Praktische zaken

Tot slot zijn er ook een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je nieuwe tegels koopt, is het immers van belang dat deze voldoen aan jouw wensen en behoeften. Denk hierbij aan de kleur en de afmetingen, maar ook aan het onderhoud. Het is namelijk zo dat sommige tegels makkelijker te onderhouden zijn dan andere. Houd hier dus zeker rekening mee wanneer je een keuze maakt.

Al met al zijn er meer dan genoeg factoren waar je rekening mee dient te houden voordat je besluit om nieuwe tegels te kopen. Knoop deze factoren dan ook goed in je oren zodat je gegarandeerd de beste tegels voor je woning aanschaft. Alvast veel succes gewenst met je verbouwing of renovatie.

Een reactie op “Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe tegels?

  1. Sylvie van Kampen zegt:

    Wij zijn inmiddels bij verschillende tegel handelaren geweest. door op voor hand deze blog gelezen te hebben waren we goed voorbereid. misschien dat iemand hier iets aan heeft maar wij hebben de beste ervaring gehad bij Sanitairsupershop. ze hadden daar een mooie display en genoeg keus. maar ik moet zeggen dat ik Tegeldepot ook een mooie winkel vond.

Laat een reactie achter