Warmte en sfeer tijdens de winter

Woonkamer met openhaard

Het aanhoudende winterweer zorgt voor veel mooie beelden en heerlijk speelplezier, maar zorgt ook voor kilte binnen in huis. Dit kun je natuurlijk oplossen door de verwarming extra hoog te zetten en een paar kaarsjes aan te steken, maar met de tips hieronder breng je ook nog eens extra sfeer in huis!

De houtkachel

Een echte sfeermaker blijft toch wel de warmte en sfeer die een houtkachel met zich meebrengt. Als het ‘s avonds donker en koud is, is er niks lekkerder dan met een dekentje op de bank weg te dommelen bij de warmte en het geknisper van het brandende hout. Indien je geen schoorsteen hebt, is een open haard geen optie. Toch kun je een soortgelijk effect creëren met een gaskachel! Daarnaast bestaat er nog de elektrische haard, een sfeermaker is het zeker, maar het zorgt niet voor extra warmte in de woning.

Houtkachel

Geurkaarsen

Kaarsen zijn niet alleen gezellig, ze zorgen ook nog eens voor extra warmte in huis! Ook kun je door middel van geurkaarsen zorgen dat het huis heerlijk ruikt. Gebruik bijvoorbeeld een geurkaars die naar vanille, dennenhout, kaneel of sandelhout ruikt, hiermee creëer je meteen een huiselijke warme geur in huis. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook kaarsen met een houten lont, deze kaarsen flikkeren en maken een knisperend geluid.

Gebruik warme kleuren

Het lijkt vanzelfsprekend: gebruik warme kleuren in het meubilair, op de muren en qua accessoires om warmte te creëren. Witte muren en meubels hebben een koele sfeer wat zich ook doorzet naar je gedachten. Gebruik je warme kleuren door bijvoorbeeld accessoires toe te voegen met een warm uiterlijk, dan creëer je gelijk warmte in huis. Kleuren die op dit moment hip zijn en warmte uitstralen zijn o.a. koper, goud, bordeaux rood, oker geel, bruin en donkergroen!

Woonkamer

Laat een reactie achter