Wat doe je met je was in de winter?

Wassen in de winter

De winter is altijd een lastige periode wat de was betreft. In de zomer kan je vaak gebruik maken van een fijne droogmolen waarmee je jouw was snel kan drogen. Nog even geduld dus… Maar in de winter is dat een ander verhaal. Wanneer je een vochtig huis hebt is het bijna niet te doen om je was uit te hangen om te laten drogen. Je gaat namelijk niet even een raampje open te zetten om het lekker door te laten waaien.

In plaats daarvan houden we alle ramen en deuren dicht om de warmte binnen te houden. Daardoor wordt je huis vochtiger en is het een hele uitdaging om je was te laten drogen. Soms duurt het wel een week voordat een kledingstuk droog is! Dat is dus niet echt handig. Hier vind je een lijstje met tips die je kunt gebruiken om deze crime tegen te gaan.

Gebruik de droger – maar niet te veel

Voor dingen die echt snel droog moeten kun je de droger gebruiken. Zorg ervoor dat je hem dan wel helemaal vol stopt. Maar let er wel op dat je de droger niet te vaak gebruikt. Een droger gebruikt namelijk veel energie wat niet al te best voor het milieu is.

Doe zuinig met je kleren

Leg een doek neer op je broek wanneer je gaat eten, hang je shirts of truien even uit nadat je ze hebt gedragen of gebruik kledingsspray om je kleren schoon te houden. Dit scheelt je veel was, waardoor je dus niet moeilijk hoeft te doen met het drogen ervan.

Was ophangen in de winter

Investeer in wasdraad

Heb je op zolder nog een kamertje over waar je het raam open kan zetten in de winter? Koop dan wat wasdraad om op te hangen. Hang je kleding op in die kamer en zet het raam open. Doe de was ‘s nachts of ’s ochtends en droog je was direct daarna aan het wasdraad. Het zal dan aan het einde van de dag droog moeten zijn.

Tóch buiten hangen

Je kunt je was nog steeds buiten hangen in de winter! Je kleding zal bevriezen en wanneer je het naar binnen haalt is het super snel droog. De enige vraag is of je zelf de kou in wilt om je was op te hangen en er weer af te halen. Maar het kan zeker weten.

Heb jij nog een handige tip om je kleren te wassen in de winter? Laat het dan weten in de reacties!

Laat een reactie achter