Wat zijn verduisterende rolgordijnen?

Verduisterende rolgordijnen zwart slaapkamer

De zomer komt er weer aan en dat betekent meer zon! Heerlijk wakker worden met het zonnetje op je gezicht… of toch niet? Houd jij van een donkere slaapkamer tijdens de nachtrust? Dan zijn verduisterende rolgordijnen dé oplossing.

De slaapkamer is misschien wel de belangrijke plek in de woning voor de juiste raambekleding. Rolgordijnen geven sfeer én kunnen het zonlicht buiten houden, zodat jij heerlijk kunt slapen in een donkere slaapkamer.

Hoe werken verduisterende rolgordijnen?

Verduisterende rolgordijnen laten geen licht door, ook niet langs de zijkant. Dit komt doordat de zijkant ook door een rail loopt. Op die manier wordt er dus voorkomen dat er licht doorgelaten wordt. Zo wordt de ruimte goed verduisterd.

witte vs groene verduisterende rolgordijnen rolgordijnwinkel woontrendz

Daarnaast zijn verduisterende rolgordijnen ook een ideale manier voor binnenzonwering, aangezien ze een zonwerende werking hebben. Zo kun je op hete dagen de hitte dus buiten laten.

Een ander voordeel van verduisterende rolgordijnen is dat ze ook geluiddempend werken. Deze drie voordelen maken dit type rolgordijn dus ideaal voor een slaapkamer of een andere ruimte waar je geen lichtinval wilt hebben.

Rolgordijnen in trendkleuren

Het oog wil ook wat, dus is de kleur van de rolgordijnen ook belangrijk. Verduisterende rolgordijnen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. En ook witte rolgordijnen kunnen verduisteren! De meest gekozen kleuren zijn toch grijs, zwart en off-white.

Maar wil jij jouw slaapkamer laten aansluiten bij de laatste trends, dan kun je ook kiezen voor een opvallende kleur, bijvoorbeeld olijfgroen of okergeel! En wil je ze ophangen in een kinderkamer, dan kun je ook kiezen voor lichtblauw, roze of gewoon beige.

verduisterende rolgordijn in babykamer

Qua rolgordijn kun je kiezen tussen twee soorten:

  • Duo rolgordijnen
  • Rolgordijnen

Het verschil tussen deze twee soorten is dat de duo rolgordijnen bestaan uit twee wisselende banen: een open en gesloten baan. Zo kun je meer sfeer in je huis creëren met verduisterende rolgordijnen!

Wens jij een optimale nachtrust? Kies dan voor verduisterende rolgordijnen! Bij Rolgordijnwinkel kun je ze op maat laten maken en zelf de afwerking en bediening kiezen. Zo passen ze perfect in elk interieur.

Bron hoofdfoto: iStockphoto

Laat een reactie achter