Wel warm water, maar veel minder energieverbruik

Wel warm water, maar veel minder energieverbruik

Over het nut en de noodzaak van het besparen van energie, en dan vooral gas, is er de laatste jaren genoeg geschreven en gezegd. En dus zijn we daar allemaal fanatiek mee bezig. Warm water voorziening is een van de gasverbruikers. Met de doorstroomboiler verminder je effectief je gasverbruik terwijl je toch direct warm water hebt. Hier lees je hoe dat werkt.

Je gasverbruik omlaag, je comfort niet

Met de klimaatcrisis in ons achterhoofd en mede gedwongen door de omhoog gespoten gasprijzen zijn we met zijn allen, vooral ook als particulier, bezig om ons gasverbruik te verlagen. Maar tegelijkertijd willen we liever geen concessies doen aan de verworven luxe en het comfort waar we aan gewend zijn geraakt. Het liefst zouden we dus onze consumptie van gas verlagen zonder dat dit betekent dat we minder warm water hebben, of langer moeten wachten tot het warme water uit de kraan stroomt. Precies dat kun je met een doorstroomboiler bereiken: Je verbruikt minder gas dan bij een traditionele boiler en toch heb je direct warm water.

Zo werkt een doorstroomboiler

Een doorstroomtoestel is vooral interessant voor mensen die niet gedurende de hele dag warm water nodig heeft. En eigenlijk geldt dat dus voor ons allemaal! Bij een standaard boiler wordt het water de hele dag warm gehouden zodat het direct beschikbaar is als je er om vraagt. Hierdoor verlies je onnodig energie, en dat zie je terug in je gasverbruik en dus in je energierekening. Bij een doorstroomboiler daarentegen wordt het water pas opgewarmd zodra er om warm water wordt gevraagd omdat bijvoorbeeld de kraan in de keuken aan gaat of omdat je gaat douchen. De boiler springt dan direct aan en gaat krachtig opwarmen waardoor je binnen enkele secondes warm water hebt. Er is dus geen opslag van warm water, dat bovendien warm gehouden moet worden, gedurende de periodes dat er geen warm water nodig is.

Keuze in doorstroomboilers

Kies je voor een specialist zoals 123installatiematerialen.nl om je boiler te bestellen dan heb je een ruime keuze in doorstroomboilers die passen bij elke woonsituatie en bij elk type huishouden. Alle doorstroomboilers zijn voorzien van energielabel A en daarmee dus zuinig in stroomverbruik. Ook zijn er diverse merken in het assortiment.

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter