Winterklaar maken van de kast: een 4-stappenplan

Kledingkast

Het houdt natuurlijk eens op: die zomergarderobe opwarmen met een extra vestje of een maillot. Kalender-technisch is het dan misschien nog geen winter. De echte koukleumen halen de dikke truien en warme vesten nu alweer tevoorschijn. En gelijk hebben ze. Heb jij al een idee hoe je je kledingkast winterklaar gaat maken?

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Een toekomst waarin het winter is dus. Zorg ervoor dat jouw kledingkast binnen no time weer helemaal up-to-date is en klaar is voor de winter met het volgende stappenplan:

Kast leegmaken

Deze stap is het meest gemakkelijk. Wees rigoureus en haal alle kleding uit de kast en leg ze op het bed. Aanschouw het blanke canvas van je schuifdeurkast en ga door naar de volgende stap.

Afstoffen

Ongemerkt wordt een kledingkast viezer dan je van tevoren zou denken. Pluisjes van de droogtrommel komen soms ongemerkt mee met de was en hopen zich op in je kast. Haal de het mondstuk van de stofzuiger eens door je kast en haal de muffe geur van de kast weg door er een sopje doorheen te halen.

Sorteren

Nu komt het lastigste gedeelte. Zet er gerust een muziekje bij op, want dit kan lang duren. Het is tijd om je kleding te sorteren. Bekijk de hoop en bedenk wat weg kan, wat mag blijven in je wintergarderobe en wat opgeborgen kan worden voor warmere periodes.

Inrichten

Vouw je kleding voor het komend seizoen netjes op en hang jurken en vesten op aan antislip hangers die voorkomen dat je kleding niet kreukt én niet van de haakjes afvallen. Zorg ervoor dat je een la overhoudt voor accessoires of creëer een ruimte in je kast waarin je diverse dozen kunt leggen. Hierin kun je sieraden, sjaals, riemen en handschoenen kwijt waarmee je elke outfit opwarmt.

Et voilà. Het kost wat energie, maar je krijgt er ook wat voor terug. Trek die schuifdeuren maar eens open en aanschouw je opgeruimde wintergarderobe. Wat een heerlijk gevoel hè?

Laat een reactie achter