5 Lente tips voor de inrichting van je tuin

Tuintafel set met blauwe parasol

Het voorjaar is weer begonnen, de tulpen staan in bloei en we kunnen alweer genieten van het heerlijke lentezonnetje. Ik heb de eerste avond alweer in de tuin gegeten en jullie? Wanneer het zonnetje schijnt, is het heerlijk om in je tuin te genieten van het voorjaar. Daarom in deze blog 5 lente tips voor de inrichting van je tuin!

1# Zon & schaduw

Natuurlijk is het heerlijk om in het zonnetje te zitten. Maar ook de voorjaarszon kan sterk zijn en de hele dag in de volle zon zitten is niet goed voor je. Naast dat een parasol bescherming biedt, kan het je tuin ook extra gezellig maken. Denk aan een leuke kleur van de parasol, of juist een bijzondere vorm. Zo kun je naast de welbekende ronde parasol, ook kiezen voor een rechthoekige parasol. Handig voor boven een zithoek en zo’n parasol biedt meer schaduw.

2# Heerlijk ontspannen

De juiste zithoek hebben is wel de beste tip die ik je kan geven. Zorg dat je kiest voor tuinstoelen die lekker zitten. Zo ga je sneller even een korte pauze nemen in je eigen tuin en genieten van voorjaarszonnetje. Je kunt kiezen voor een loungeset, maar wil je languit in de zon liggen, kies dan juist voor een relaxstoel voor in de tuin.

Stapelstoel lucca en tuinseGamma

Houd ook rekening met het feit of je in de tuin wilt eten of dat het meer voor het borrelen is. Wil je in de tuin eten, dan is een hogere eettafel met stoelen prettig. En bij een feestje kun je gewoon de statafel uit de schuur halen! Heb je een grote tuin? Dan kun je 2 verschillende terrassen maken. Een met een heerlijke loungeset en een ander terras met een gezellig eettafel.

3# Er altijd warm bij zitten

De avonden kunnen in het voorjaar nog wat fris zijn. Kies voor een leuke plaid, die houdt je benen lekker warm ’s avonds. Wie kruipt er nou niet fijn weg onder zo’n zachte deken? Wil je het allemaal iets groter aanpakken? Dan kun je een vuurkorf aansteken of kiezen voor terrasverwarming. Zo kun je ook in het voorjaar genieten van lange gezellig avonden in de tuin.

Tuin met tuinhaard

4# Overdag en ’s avonds genieten

Met de juiste verlichting in de tuin, is het ook ’s avonds gezellig om hier te borrelen of bij te kletsen met familie en vrienden. Natuurijk moet de temperatuur goed zijn, maar anders kun je altijd kiezen voor een van de tips voor een wat frissere avond, die je bij tip 3# vindt.

Tuinverlichting

5# Bloemetjes

Ik ben gek op kleur en bloemetjes hebben kleur én geven sfeer. In het voorjaar vindt je vele viooltjes, maar ook de eerste tulpen staan alweer in bloei. Ga langs de bouwmarkt, of naar een van de tuincentra en je vindt een ruim aanbod aan de leukste voorjaarsbloeiers waarmee je jouw tuin nog meer sfeer geeft!

Wat is jouw ultieme lente tip voor de tuin?

Laat een reactie achter