5 Tips voor de buitenkeuken

5 Tips voor de buitenkeuken

Er breekt een mooie periode aan. De thermometer schiet omhoog. Dat betekent dat we buiten kunnen eten. In de zomer nodigen we dan ook massaal onze vrienden uit om aan te schuiven voor een barbecue.

Soms zoeken we het park of misschien wel het strand op, maar meestal blijven we lekker thuis in de eigen tuin. Steeds vaker zien we dan ook dat huiseigenaren investeren in een buitenkeuken. Wij vinden dat logisch, het verhoogt namelijk de beleving van de tuin.

Overweeg jij buitenkeuken te plaatsen? Dan zijn er verschillende factoren zaken waar je rekening mee kunt houden. We hebben vijf tips voor je.

Tip 1: Voorkom een marathon

Plaats je buitenkeuken dichtbij het huis. Je voorkomt daarmee dat je constant op en neer loopt.

Een dagje buiten koken moet ontspanning opleveren, het hoeft geen marathon te worden.

Hetzelfde geldt voor de eettafel.

Tip 2: Houd zicht op de kinderen

Heb jij voldoende ruimte? Plaats de buitenkeuken dan met zicht op de tuin. Vaak zien we buitenkeukens met het zicht op de muren of schutting van de tuin. Op deze manier verlies je het overzicht over de tuin. Denk bijvoorbeeld aan de spelende kinderen die je in de gaten wilt houden.

Tip 3: Kies voor de juiste ondergrond

Een goede ondergrond voorkomt veel problemen. Kies voor een krasvrije ondergrond die makkelijk is schoon te houden.  Hier wordt vaak gekozen voor een keramische tegel, die van nature een ruw oppervlak heeft en vuurbestendig is. Een veilige keuze en makkelijk schoon te maken.

Buitenkeuken tips

Tip 4: Ga voor verantwoorde luxe

Je wilt zolang mogelijk van je buitenkeuken genieten? Kies dan voor verantwoorde luxe. De materialen van de keuken zijn daarbij belangrijk. Meestal wordt er bij buitenkeukens gebruik gemaakt van roestvrij staal en hout. Roestvrij staal is op zich al een duurzame keuze. Voor het hout adviseren we inlands Douglas hout of eiken. Dan gaat jouw buitenkeuken een flinke tijd mee.

Buitenkeuken inspiratie

Tip 5: Bescherm je buitenkeuken tegen slecht weer

Zolang mogelijk genieten van de keuken doe je ook door het plaatsen van een overkapping. Zo bescherm je de keuken tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de eethoek te integreren met de overkapping. Beiden vormen zo een mooi geheel. Ook kun je tot in de late uurtjes van jouw tuin genieten.

We hopen dat je met onze tips zolang mogelijk van jouw buitenkeuken kunt genieten. Dus naar buiten met die pannen!

Laat een reactie achter