Boekenkast inspiratie

Boekenkast inspiratie

Als ik een kamer binnenkom en een volle boekenkast zie vind ik dit fascinerend. Ik vind het interessant om uit te zoeken wat voor boeken iemand in zijn of haar boekenkast heeft staan. De keuze van boeken kan veel zeggen over de persoon en zijn of haar karakter. Bijvoorbeeld waar iemand meer over wil weten, wat diegene belangrijk vindt in het leven en of iemand een dromer of juist een realist is.

Tegenwoordig kan je op vele manieren informatie en verhalen tot je nemen, zelf blijf ik een grote liefhebber van boeken. Het gevoel dat een boek je kan geven, het omslaan van iedere bladzijde en het verlangen om ieder vrije moment van je dag weg te willen duiken in het verhaal dat je leest: het maakt dat de tijd stil staat en dat ik kan ontspannen.

Boekenkast in de muur

Boeken geven karakter aan je woonkamer: een gevulde boekenkast geeft gezelligheid, warmte en het kan zelfs een prettige onrust geven. Deze prettige onrust kun je creëren door je boeken niet netjes naast elkaar neer te zetten maar door ze bijvoorbeeld op te stapelen en door ze niet op kleur of auteur te rangschikken.

Boeken in huis

boekenkast

Afwisseling met hier en daar een accessoire, zo creëer je een gezellige boekenkast. Door aan je boekenkast een fotolijst, plant of een andere detail toe te voegen maak je je boekenkast nog interessanter en verrassender. Let hierbij op de afwisseling en samenhang van de voorwerpen. Maak je boekenkast niet te vol, een paar details kunnen al een groot verschil maken.

Boekenkast modern

Creatief met je boekenkast

Je kan heel creatief zijn met het opbergen van boeken. Ben je opzoek naar een unieke boekenkast die perfect past bij je interieur? Kijk eens hieronder naar de DIY varianten van een unieke boekenkast.

Deze stoere en basic look, gebruik hiervoor buizen om boeken in te zetten. De boeken zijn zichtbaar en het hangsysteem is snel en gemakkelijk gemaakt.

Boekenplank van buizen

Heb je nog een ouderwetse uitvoering van een verwarming in je huis?  Vul de tussenruimte met een aantal boeken.

Boeken in radiator

Of hang je boeken in balans door een weegschaal te maken. Met deze manier creëer je naast een plekje voor je boeken ook een rustig en kunstig tafereel in je woonkamer.

Bronnen: ModariumConnectereBlogspotDesign milkEnergievergelijkenWoonspiratieRes Cloudinary en Centered by design.

Laat een reactie achter