Comfort in je tuin? Kies de juiste loungebank!

Comfort in je tuin? Kies de juiste loungebank!

Het mooie weer komt er weer aan en dan wil je weer heerlijk genieten van het zonnetje in je tuin. Een goede loungeset is dan een must! Hoe kies je de perfecte loungebank die bij jou past? Lees onze drie tips!

Tip 1 –Materiaal loungeset

Loungesets kun je krijgen in verschillende materialen. Steigerhout is anno 2016 erg populair. Dit geeft een warme uitstraling en het is relatief goedkoop in aanschaf. Een nadeel van een steigerhouten loungeset is dat je deze wel elk jaar moet onderhouden om de kleur en het hout mooi te houden.

Steigerhouten loungebank tuinmeubelen

Ben jij geen fan van het uitvoeren van onderhoud, dan is het advies om voor een loungeset van kunststof te gaan. Je kunt gaan voor het duurdere Wicker materiaal, maar tegenwoordig zijn er goede loungesets te krijgen van kunststof, die qua kleur en kwalteit niet van de Wicker te onderscheiden zijn. Zo geniet je voor een goede prijs van een mooie en loungebank in jouw tuin!

Calfornia lounge set

Een derde materiaal keuze voor je loungeset kan aluminium zijn. Het voordeel van een aluminium loungebank is dat deze duurzaam is en tevens licht van gewicht. Zo kun je je zithoek eenvoudig verplaatsen.

Tip 2 – Formaat loungebank

Naast het materiaal is het belangrijk om na te denken over het formaat loungebank dat je wenst. Wil je graag een 2-zits of 3-zits loungebank? En wil je er losse stoelen bij? Een alternatief kan een mooie grote lounge hoekbank zijn. Hiermee ben je dan echter wel weer minder flexibel qua opstelling op je terras.

Loungebank grijs

Tip 3 – Doel van je loungeset

Waarvoor wil je de loungeset gaan gebruiken? Wil je gezellig borrelen met vrienden en familie, of wil je er ook dineren? Of ben je juist op zoek naar een loungebank waarop je heerlijk kunt ontspannen! Bij Tuinmeubelen.nl vind je diverse soorten loungesets en luxe loungebanken zoals onderstaand lounge eiland Cardiff!

Bronnen: PinterestTuinmeubelenPinterest en Tuinmeubelen

Laat een reactie achter