De 5 voordelen van een salontafel

Voordelen salontafel

Heb je wel eens ergens op de bank gezeten met een glas fris en je wilde je glas wegzetten en er was geen salontafel? Ik wel, en ik vond dat dus super vervelend! Mijn drinken werd warm van het beethouden en ik kon niet even lekker achterover zitten. Ik had het gevoel dat ik mijn glas in één keer leeg moest drinken, op moest staan en weg moest. Alleen hierom vind ik al dat iedereen verplicht een salontafel in zijn/haar woonkamer moet hebben. Maar naast dat het handig is voor wanneer ik op visite kom en mijn glas fris hierop kan zetten, zijn er meer voordelen. Je leest ze in deze blog!

#1 Plek voor accessoires

Veel huizen hebben tegenwoordig hoge ramen tot aan de vloer. Dat betekent dat lang niet iedereen meer vensterbanken heeft zoals ‘vroeger’. Om je huiskamer gezellig te maken, dan moet je de accessoires, bloemen en planten dus ergens anders plaatsen. Dat kan op een kast, op de vloer, maar ook op de salontafel. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervol bosje bloemen in een mooie vaas, of een schaal met kaarsen voor extra sfeer. Dit geeft je zithoek direct een extra dimensie en maakt je huis tot een thuis.

#2 Geeft sfeer aan je zithoek

Een salontafel in je woonkamer geeft je zithoek extra sfeer. Heb jij een strakke inrichting, dan kun je dit afwisselen met ronde accessoires en ronde salontafels. Heb je juist een speelse woonkamer, kies dan voor een wat strakkere versie, zodat het wat rustiger wordt. Zo kun je strakke lijnen in je interieur dus uitstekend combineren met een ronde salontafel en heb jij dus veel ronde lijnen in je interieur, kies dan voor een vierkante of rechthoekige variant.

Salontafel rond

#3 Extra opbergruimte

Afhankelijk van wat voor salontafel je kiest, zijn er modellen die je extra opbergruimte bieden. Je kunt je leesboek of tijdschrift eronder leggen, of kies voor een model met lade waar je bijvoorbeeld onderzetters in kwijt kunt en de afstandsbediening van de televisie.

Salontafel rond mango hout 3 stuks Goossens

#4 Eyecatcher van de woonkamer

Je kunt van je salontafel ook dé eyecatcher van de woonkamer maken. Kies voor een bijzonder model, of juist voor afwijkend materiaal. Een houten salontafel van een boomstronk, of een zwart metalen tafel. Met een open poot lijkt je woonkamer ruimer. Heb je dus een kleine zithoek, zorg dat je dan voor een salontafel met dunne poten en/of open structuur kiest.

Boomstronk salontafel rond Goossens

#5 Handig voor fris of een snack

Dit is voor mij toch wel dé reden waarom iedereen een tafeltje in zijn of haar zithoek moet hebben. Wil je geen salontafel, kies dan voor een leuke bijzettafel, of een combinatie van kleine tafeltjes. Combineer een grotere ronde salontafel met een kleiner model voor een speels effect.

Zo heb je in ieder geval ruimte om ’s ochtends je kopje koffie of thee op te plaatsen of ’s avonds je glas fris, je biertje of wijntje. Handig dus voor je fris of een snack. Gezellig een film kijken met een bak popcorn of lekkere tapas hapjes? Die kun je ook op de tafel kwijt!

#Bonus: met de voeten op tafel!

Oké, dit mag kan helemaal niet en niemand doet dit thuis natuurlijk… toch? Ik moet stiekem bekennen dat het soms heerlijk is om onderuitgezakt op de bank te zitten met de voeten op de rand van de tafel. Soms wissel ik het af door echt languit te gaan liggen. Herken je dit? Nou ook dit is dus een voordeel van een salontafel hebben bij je zithoek: je kunt je voeten er heerlijk op laten rusten!

Waarvoor gebruik jij jouw salontafel in huis? Zou jij zonder een salon- of bijzettafel kunnen in de zithoek?

Bron foto’s: Goossens Wonen & Slapen

Laat een reactie achter