De beste eettafel!

De juiste eettafel

Als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel is het van belang dat je ook nadenkt over de vorm. De ruimte die je hebt is namelijk bepalend in de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een ovalen, rechthoekige of ronde tafel. Hieronder lees je meer over de verschillende vormen en hoe je deze kan toepassen in jouw interieur.

Ovalen eettafel

De ovalen eettafel is al een aantal jaren een trend op het gebied van wonen. Deze vorm is ideaal voor een langwerpige ruimte waarbij je makkelijk om de tafel heen kunt bewegen vanwege de afgeronde hoeken. Heb je geen ruimte voor een ronde eettafel dan is een ovalen eettafel een goede keuze. Deze neemt namelijk minder ruimte in beslag en heeft wel de voordelen van een ronde tafel. Het nadeel van een ovalen of ronde tafel is dat je deze niet tegen een muur aan kunt schuiven.

Ovalen eettafel hout

Rechthoekige eettafel

Een traditionelere vorm is een rechthoekige eettafel. Voordelen van een rechthoekige tafel is dat je deze ook tegen een wand kunt plaatsen waardoor je ruimte kunt besparen. Deze populaire vorm is ideaal omdat je veel ruimte hebt op het grote tafelblad. Er zijn veel varianten beschikbaar omdat de rechthoekige tafel veel wordt verkocht. Denk aan tafelbladen van glas, robuust hout en kunststof. Je kunt tegenwoordig ook je tafel op maat laten maken, zodat deze perfect passend is binnen de beschikbare ruimte. Kies je eigen onderstel zoals deze trendy zwart stalen poten en ontwerp zo jouw ideale eettafel.

Rechthoekige eettafel hout en zwart staal

Ronde eettafel

De ronde vormen zien we terugkomen in banken, stoelen, maar ook in eettafels. De ronde eettafel heeft een gezellige uitstraling omdat je hierbij iedereen goed kunt aankijken. Ideaal voor een avond om gezellig te tafelen, borrelen of spelletjes te doen. Je beweegt je makkelijk om de tafel. En vanwege de rondingen zal je je niet stoten aan de hoeken. Een fijne bijkomstigheid met kinderen in huis.

Ronde eettafel hout en stalen frame

Helaas heeft niet iedereen de ruimte voor een ronde tafel. Hij neemt namelijk wel wat ruimte in beslag. Is dit bij jou het geval?  Bekijk dan eens de ovalen tafels, deze nemen minder ruimte in beslag.

Toch op zoek naar iets anders? Dan is een bartafel of vierkante tafel wellicht iets voor jou.

 

Laat een reactie achter