De verschillende toepassingen van houten balken

Houten balken DIY

Met een paar houten balken in huis, kun je jouw interieur meer sfeer en warmte geven. Maar hoe kun je houten balken het beste terug laten komen in je interieur? Dat lees je in dit artikel. Ook lees je op deze pagina wat je met houten balken in de tuin kunt doen.

Houten balken in huis

Er zijn vele manieren om houten balken terug te laten komen in jouw interieur. Ten eerste kun je er natuurlijk voor kiezen om de balken aan het plafond te bevestigen, zoals je bij veel oudere huizen ziet. Dit lijkt misschien lastig, maar een expert kan dit zonder enige problemen voor je doen.

Vind je dit toch te veel werk of zijn je plafonds te laag voor het bevestigen van houten balken? Dan kun je de balken ook op een andere manier in je interieur terug laten komen. Maak bijvoorbeeld een mooie tafel van de balken of gebruik de balken om een rustieke bank voor bij de tafel te maken. Je kunt ook wanddecoratie van de balken maken, zoals een wandmeubel of wandplanken.

Houten balken in de tuin

Wil je jouw tuin een extra natuurlijke én gezellige uitstraling geven? Dan kun je ook hier met houten balken werken. Net zoals je in huis kunt doen, kun je ook in de tuin een bank van houten balken neerzetten.

Hoe robuuster het hout, des te natuurlijker de uitstraling van de bank.

Verder kun je de balken ook gebruiken om een soort podium te maken voor de mooiste planten in je tuin. Leg wat balken trapsgewijs op elkaar, zet hier een paar bloempotten met mooie planten en bloemen op en je bent klaar!

Een rustiek interieur met houten balken

Houten balken interieur

Wil je jouw interieur een rustieke, natuurlijke en sfeervolle uitstraling geven? Gebruik dan een of meerdere houten balken in je inrichting. En wil je jouw tuin extra natuurlijk en rustiek laten ogen? Dan kun je ook creatief aan de slag met een paar houten balken.

Weet jij nog een leuke toepassing voor houten balken? Laat het ons weten in een reactie!

Laat een reactie achter