Deze woonspullen blijven goed als je een puppy in huis neemt

Deze woonspullen blijven goed als je puppy in huis neemt

Het aftellen is begonnen, jullie pup mag binnenkort mee naar huis. Aan de hand van een puppy kopen checklist heb jij jouw ideale pup uitgekozen. De tijd komt steeds dichterbij dat jullie eindelijk leuke dingen kunnen doen. Maar vergeet niet dat een pup ook opgevoed moet worden. Er zijn namelijk best wat spullen in je woning die je weg moet doen omdat de pup het kapot kan maken. Denk hierbij aan potten, glas, decoratie maar ook kussens of banken kunnen pups kapot bijten. Gelukkig zijn hier oplossingen voor en deze delen wij graag met jou!

Huisdiervriendelijke materialen

De meest populaire keuzes voor huisdiervriendelijke meubelmaterialen zijn leer en microfiber. Leren meubels zijn makkelijk schoon te maken met een nat doekje, daarnaast houdt het geen hondenharen vast. In het leer blijft geen hondengeur hangen zoals in andere stoffen. Als er krassen op het leer komen, kunnen deze altijd gerepareerd worden met speciale producten. Microfiber meubels zijn duurzaam en dus waarschijnlijk de beste keuze voor elke hondenliefhebber. Microfiber wordt niet snel vies  door de structuur, ook is het ontworpen om vocht uit te stoten. Het is eenvoudig schoon te maken en ook blijven nare geurtjes niet in de stof hangen, ideaal dus!

Een dekking over meubels

Mocht je het budget niet hebben om gloednieuwe meubels aan te schaffen. Dan kun je er altijd voor kiezen om je meubels te bedekken met een hondendeken. Je kunt de meubels bedekken met wasbare dekens of slipcovers op het favoriete plekje van je pup. Niet iedereen vindt dit de mooiste oplossing, maar het scheelt wel veel poets- en waswerk.

Puppy in huis

Vermijd kaal hout

Voor jonge pups is het onweerstaanbaar om op kaal hout te gaan kauwen. Het leren van je pup om niet te kauwen op meubels is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is namelijk iets wat in de opvoeding wordt geleerd. Als je toch een houten meubel liefhebber bent en niet wil dat je pup alles kapot bijt, kun je ervoor zorgen dat de pup er niet graag in wil gaan bijten. Maar hoe zorg je hiervoor? Met een spray! Spray de poten van je meubels met een naar smaakje waardoor je pup alleen nog maar in zijn puppyvoer wil bijten. Een goed voorbeeld is de bittere appel spray. Mocht je pup toch in staat zijn om alles kapot te bijten wanneer je het huis uit bent? Kies er dan voor om een bench aan te schaffen en begin alvast met benchtraining. Hierdoor weet je pup dat de bench van hem is en dat hij van de bank af moet blijven.

Laat een reactie achter