Drie keer terrasoverkappingen

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is als het ware een uitbreiding op je huis. Je kunt vaker en langer buiten zitten, doordat een overkapping zorgt voor meer warmte dan gewoon in de openlucht zitten. Heerlijke bbq avonden in de tuin en genieten van de najaarszon!

Een overkapping zorgt voor meer warmte, waardoor je langer buiten kunt zitten

Moderne & klassieke terrasoverkapping

Je kunt kiezen uit twee type terrasoverkappingen:

  • Klassieke terrasoverkapping
  • Moderne terrasoverkapping

Het verschil zit hem hierbij in de sierlijsten. Bij de moderne terrasoverkapping is deze strak rond afgewerkt en bij de klassieke overkapping is deze afgewerkt met een randje erin.

Terrasoverkapping met verlichting

Wil je ook ’s avonds lekker van je overkapping genieten? Kies dan voor een terrasoverkapping met led verlichting. Zo kun je ook in de avonduren heerlijk buiten eten, een wijntje drinken of genieten van de buitenlucht.

Terrasoverkapping met verlichting LED

Soorten terrasoverkappingen

Naast het type, moet je kijken naar wat voor soort terrasoverkapping je wenst. Kies je voor een lichtdoorlatende overkapping, een zonwerende overkapping of wil je eigenlijk een complete serre hebben?
1. Lichtdoorlatende terrasoverkapping

Een verlenging van je woonkamer met een terrasoverkapping is natuurlijk erg mooi, echter moet je wel rekening houden dat zo’n overkapping ervoor kan zorgen dat er minder licht in je woonkamer valt.

Kies je voor een lichtdoorlatende terrasoverkapping, dan heb je én een uitbreiding van je woonkamer, én nog gewoon genoeg lichtinval in je woonkamer! Het advies is om te kiezen voor een glazen dak (88% licht doorlating), of een dak van Polycarbonaat helder (70% lichtdoorlating).

Licht doorlatende terrasoverkapping

2. Zonwerende terrasoverkapping

Wanneer je een schaduwplek wilt creëren in je tuin, is een zonwerende terrasoverkapping het advies. Daarnaast kan een zonwerende terrasoverkapping er ook voor zorgen dat de warmte gedurende de hete zomerdagen niet je huis in komt, het werkt als het ware als een zonwering.

Zonwerende terrasoverkapping

3. Van terrasoverkapping tot serre

Wil je nog langer buiten kunnen zitten, dan kun je ervoor kiezen om je terrasoverkapping af te sluiten met glazen wanden. Zo creëer je als het ware een serre.

Terrasoverkapping

Wil je nog meer inspiratie voor een terrasoverkapping? Kijk dan eens op de website van Tuinmaximaal. Zij werken zonder tussenkomst van groothandels en leveren rechtstreeks uit de fabriek. Daarom garanderen zij de laagste prijs!

Glazen schuifwand in terrasoverkapping

Een reactie op “Drie keer terrasoverkappingen

  1. Nicolas zegt:

    Erg stijlvolle terrasoverkappingen. Vooral de eerste twee spreken mij erg aan. Foto’s zijn in ieder geval een goede manier om inspiratie op te doen.

Laat een reactie achter