Drie leuke en praktische manieren om kurk te verwerken in je interieur

Drie leuke en praktische manieren om kurk te verwerken in je interieur

Ben je fan van een warme en zachte uitstraling in je huis en maak je graag gebruik van natuurlijke materialen? Denk er dan eens aan om kurk te gebruiken om je woning op te fleuren. Kurk is een natuurlijk product en geeft een hele sfeervolle uitstraling door de warme kleur. Bovendien is het ook nog eens heel milieuvriendelijk en duurzaam, dus de hoogste tijd om meer te weten te komen over wat je allemaal kunt doen met dit prachtige materiaal, dat niet alleen maar dient als kurk op een fles wijn.

De kinderkamer en kurk

Kruk is een prachtig materiaal om te gebruiken in de kinderkamer. Het is neutraal van kleur en past dus bij allerlei verschillende stijlen. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, zoals bijvoorbeeld op een prikbord, bijna onmisbaar in iedere kinderkamer. Op een prikbord kun je allerlei leuke tekeningen, andere zelfgemaakt knutselwerkjes of foto’s ophangen. Dit is niet alleen handig keuken, maar ook heel erg leuk op de kinderkamer. Je kunt natuurlijk een los prikbord kopen en die ophangen, maar je kunt er ook voor kiezen om van een muur één grote prikwand te maken. Zo kun je platen met kurk kopen en deze tegen de wand installeren. De kinderen zullen dit geweldig vinden, want hoe leuk is het als je heel makkelijk zonder schade aan te richten lekker alles op de muur kan hangen? Ook gaat kurk op de vloer heel goed samen met een kinderkamer. Het is geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en voelt het lekker comfortabel aan. Door de zachtheid van het materiaal is het ook nog eens fijner voor wanneer je kleintje valt.

Praktisch en sfeervol

Kurk ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook allerlei praktische voordelen. Zo is het erg geschikt om te gebruiken voor een betere isolatie of bijvoorbeeld voor minder galm in huis. Heb je last van een slechte akoestiek in bijvoorbeeld je woonkamer? Dan kan een muur van kurk of een wandplaat uitkomst bieden. Vooral veel nieuwbouwwoningen kunnen, zeker in het begin, nog veel last hebben van galm. Dit kan erg vervelend zijn en bovendien leiden tot klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Kurk heeft een isolerende werking, wat niet alleen goed helpt bij het wegnemen van galm. Het zorgt er ook voor dat je kan voorkomen dat er warmte verloren gaat in een ruimte. Dit maakt kurk het ideale middel om zowel de sfeer te verhogen en je interieur te verfraaien als bijvoorbeeld een betere akoestiek of betere isolatie te creëren. Twee vliegen in één klap dus.

Kurk in de badkamer

Kurk in de badkamer? Jazeker kan dat! Kurk heeft namelijk een waterafstotende eigenschap en dat maakt het ideaal om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Door deze eigenschap maken schimmels en bacteriën ook minder kans om zich te ontwikkelen. Iets dat altijd een probleem is in een vochtige ruimte als een badkamer. In vochtige ruimtes wordt stof ook altijd een vervelende plakkende bende. Met een vloer of wand van kurk heb je daar minder last van. Heb je geen zin om elke week de badkamer grondig te reinigen, dan is kurk een absolute aanrader.

Laat een reactie achter