Een indiaans tapijt op de overloop

Perzische lopers

Het is altijd een grote klus, maar deze keer viel het me allemaal reuze mee. Misschien dat het komt door de huidige lockdown of omdat ik beter in mijn hoofd had wat ik wilde; het huis renoveren is me nog nooit zo makkelijk afgegaan. Ik had het afgelopen jaar zoveel tegen mijn eigen interieur aangekeken dat ik begin dit jaar niet meer uithield: ik ging renoveren. Bovendien had ik zeeën van tijd door dit thuiszitten!

Wat moet ik met de overloop?

De kamer waar ik mij het meest aan was gaan storen was de overloop op de eerste verdieping. Sowieso een lastige ruimte. Hij is puur praktisch en snel ingericht. Dus is bijna alles wit. De muren, het plafond en de slaapkamerdeuren. Alleen de vloer heeft en houttint, omdat we die voor het gemak uit onze slaapkamer hadden doorgetrokken.

Ik weet niet meer hoe ik erop kwam, maar op een gegeven moment stond ik met mijn armen vol vieze was fronsend om mij heen te kijken. Heel mijn huis was van top tot teen, tot in de puntjes, uitgedacht. Iedere kamer had zijn eigen sfeer en kleurenpalet. Maar over de overloop had ik nog nooit nagedacht. Eigenlijk gek, want je loopt er dagelijks wel zo’n tien keer doorheen!

Aan de slag!

Ik stroopte mijn mouwen op, vloog achter mijn tekentafel en schetste allerlei ideeën uit. Al snel had ik het voor ogen, de sfeer werd oosters of Aziatisch. Dat zou goed passen bij onze slaapkamer en het hoge dak ging hierin ook goed mee.

Wat was nu typischer dan een prachtig handgemaakt tapijt erin te leggen? Altijd als ik van die Perzische tapijten voorbij zag komen, droomde ik ervan eentje in mijn eigen huis te kunnen leggen. Maar altijd waren ze te duur of te groot geweest. Mijn huis had niet van die enorm grote kamers waar een Perzisch tapijt in kon liggen van 3 bij 4 meter!

Op zoek naar een prachtig tapijt

Vastberaden ging ik op zoek naar een klein tapijt, die op mijn overloop zou passen. Daarnaast wilde ik graag de kleuren geel en lichtblauw terug laten komen. Na niet lang zoeken kwam ik op www.tapijtenkelim.nl terecht. Ik verbaasde mij over de prachtige tapijten die daar voorbijkwamen. Uit allerlei landen, verschillende kleuren en diverse afmetingen. Voor mijn overloop had ik een soort loper nodig. Ook hiervan hadden ze een groot aanbod.

Handgeknoopte perzische lopers

Uiteindelijk viel mijn oog in categorie loper tapijt op een Tabriz loper. Hij paste perfect op mijn overloop en ik werd opslag verliefd op de kleuren en het motief. Door de duidelijke foto’s op de website bestudeerde ik de prachtige details; en wist het meteen: dit werd mijn tapijt! Zodoende stond er een paar dagen later een groot pakket bij mij op de stoep! Ik voelde mij net weer een klein kind dat jarig was en een levensgroot cadeau mocht uitpakken. En wat was-ie prachtig! De kleuren waren nog helderder dan ik me had voorgesteld en het tapijt was heerlijk zacht. Ik kreeg nostalgische herinneringen aan de vakantie in India. Daar zag je eindeloos veel van zulk soort prachtige tapijten.

Indiase loper

Trots kijk ik nu naar mijn prachtige overloop. Elke keer als ik erdoorheen loop geniet ik van het zachte tapijt op de vloer en het nieuwe kleurtje op de muren. De rest van de decoratie staat bovendien ook prachtig bij de nieuwe loper! Tijd om een nieuwe kamer aan te pakken. Misschien dat daar ook wel een prachtig oosters of Aziatisch tapijt in verdwijnt, ik zag zoveel prachtige exemplaren voorbijkomen.

Een reactie op “Een indiaans tapijt op de overloop

  1. Woningontruimingcentrale zegt:

    Hi! Wat leuk om te lezen hoe blij jij wordt van een stuk tapijt. Niet zomaar tapijt natuurlijk, eentje die je terugneemt naar je vakantie uit India. Het verbaasd me dat het leggen van het stuk tapijt je mee viel, het lijkt mij een zware klus, net als tapijt laten verwijderen. Ik vind het leuk om te lezen hoe je eigenlijk kan spelen met tapijt en dat er verschillende soorten zijn! Groet, Daphne

Laat een reactie achter