Je garagevloer zelf vernieuwen

Garage vloer tegels

Losliggende vinyltegels als alternatief voor keramische tegels.

Voor degenen die hun garage opnieuw willen renoveren, maar die niet vertrouwen op de duurzaamheid van keramische tegels of de afdichting van de betonnen vloer te duur vinden, is er nu het perfecte alternatief: we hebben het over de losse vinyl tegels. De modulaire garagevloer kan in een handomdraai worden gelegd, is zeer goed bestand tegen vocht en is ook ongelooflijk mooi om naar te kijken. Waarom je de vloer met het praktische installatiesysteem niet op moet geven, leer hier!

Onverslaanbaar in gebruik – eenvoudige en snelle losse installatie dankzij innovatief sluitsysteem

Er zijn vele redenen om de garage vloertegels, van bijvoorbeeld Fortelock te installeren, maar er si een reden die boven de rest uitspringt: het innovatieve sluitsysteem, waarmee je de vinyltegels zo flexibel mogelijk kunt plaatsen! Dit is een praktische puzzel, waarbij je alleen de zijkanten in elkaar hoeft te klikken. Dit kan volledig worden gedaan zonder het gebruik van lijm, zodat je de afzonderlijke tegels indien nodig gemakkelijk kunt verwijderen.

Vloertegels

Als een tegel beschadigd raakt, kan deze eenvoudig worden verwijderd en kun je deze zonder moeite vervangen. Of misschien moet je gewoon ongeplande reparaties doen aan de vloer eronder en kun je nu de plek vrijmaken zonder je hele vloer te scheuren. Natuurlijk kunnen verwijderde tegels net zo gemakkelijk opnieuw worden geplaatst. Hoe weinig stappen er nodig zijn, wordt weergegeven in deze voorbeeldvideo: https://www.youtube.com/watch?v=ltzduYBzSNw

Naast de eenvoudige en vooral snelle installatie, kan jouw garage ook direct worden gebruikt, zodat je jouw auto niet in de regen hoeft te laten staan! Bovendien bespaar je niet alleen waardevolle tijd, dankzij de eersteklas prijs-prestatieverhouding bespaar je ook geld!

Verschillende kleuren, afwerkingen en kwaliteiten – kies de juiste vloer voor jouw project

Hoe eenvoudig de PVC-garagevloer ook is, men wil er natuurlijk zeker van zijn dat de vloer bestand is tegen de verwachte belasting. Hoewel de Fortelock assortiment een groot aantal collecties bevat, raden we de Fortelock Industry en Fortelock Invisible aan, beide ontwikkeld voor de industriële sector. Dat betekent dat het zelfs de ontberingen van vorkheftrucks of pallettrucks kan weerstaan. Naast je garage is het stevige materiaal ook geschikt voor werkplaatsen of hobbyruimtes, zoals jouw persoonlijke fitnessruimte.

Om het gebruik aan te kunnen, is de grond zeer goed bestand tegen de meeste chemicaliën, en vloeistoffen zoals motorolie beschadigen deze niet. Daarnaast komt er geen water door de naadloze verbindingen! Om te voorkomen dat vocht zich ophoopt onder de vloer, hebben de collecties op de achterkant het zogenaamde Air-Flor-System. Hier zorgen verzonken kanalen ervoor dat het water zich niet kan ophopen, waardoor schimmel en bacteriën worden gevormd.

Fortelock tegel

Bovendien is de vloer antislip en vlamvertragend volgens brandbeveiliging klasse Bfl-s1. Voor een vlotte rit met je auto, krijg je ook praktische oprijplaten en hoeken voor de afzonderlijke producten, waardoor de randen van de PVC tegels worden beschermd.

Daarnaast vind je ook vele andere collecties, zoals Fortelock Light, jouw variant, als je een stabiele vloer nodig hebt, maar niet veel belasting heeft. Kies de vloer Eco, met gerecycleerde materialen of de PVC-tegels Home, Business of Solid -DECOR, voor plaatsing in jouw woon- of bedrijfsterrein. Meer informatie over de individuele collecties is ook te vinden op de officiële verkoopsite, www.BRICOFLOR.nl, waar je alle ontwerpen voor een redelijke prijs kunt krijgen.

Een garagevloer die indrukwekkend is – dankzij de grote keuze aan kleuren en vormen

Als je bang bent dat je een chique vloer moet verlaten vanwege de extreem stabiele eigenschappen en het comfort van een eenvoudige installatie, kun je hier naar uitkijken! Boven alles staat de enorme verscheidenheid aan kleuren op de voorgrond, die je vooral in de industriële varianten verwacht. Ontwerp jouw vloer in je favoriete kleur en geef je kamers een individuele uitstraling. De vinyltegels zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, groen of geel. Als je de voorkeur geeft aan neutrale kleuren, kun je kiezen uit klassieke ontwerpen in zwart of grijs. Bovendien kun je de juiste sfeer creëren met de verschillende oppervlakte signs. Vertrouw op een authentieke geruite look voor jouw garage of breng de klassieke knobbelstructuur bij jou thuis. Het gladde oppervlak of de variant in slangenhuidlook zijn echter perfect voor je hobbyruimtes.

Garage vloer tegels

Keramische tegels voor de garage – een alternatief

Als de garage vloertegels je ondanks alle voordelen niet aanspreekt, kun je natuurlijk ook keramische tegels gebruiken voor de renovatie van je garage. Deze variant heeft voor- en nadelen, die dan tegen elkaar moeten worden afgewogen.

Een omstandigheid die veel zegt voor de installatie van keramiek in je garage is de levensduur van het materiaal. Goed gelegde tegels, kunnen jarenlang meegaan. Ze zijn moeilijk te beschadigen, zijn bestand tegen zelfs de belasting van auto’s en kunnen tegen vocht. De tegels kunnen makkelijk worden gereinigd met water. Ook zijn deze verkrijgbaar in moderne kleuren en vormen.

Hoewel de tegels nauwelijks een nadeel bieden, vereist dit echter enige aandacht voor de aankoop: je kunt bijvoorbeeld niet elke tegel gebruiken om ze in de garage neer te leggen. Vaak is er duidelijk aangegeven welke garagetegels geschikt zijn voor jouw project. Stenen tegels zijn vaak niet bestand tegen de lading of zijn niet beschermd tegen vocht en kou.

Bovendien moet je bij aanschaf aandacht schenken aan een hoge slijtklasse. Wil je dat de tegels voor een lange tijd meegaan, is het mogelijk ze te lijmen. Deze lijm moet zijn ontworpen voor gebruik in de garage en buitenshuis. Dit betekent dat ze ook bestand moeten zijn tegen chemicaliën en zouten, anders lossen ze op. Het lijm moet ook flexibel genoeg zijn om te reageren op temperatuurschommelingen en trillingen.

DIY-project of liever de hulp vragen

Hoewel de tegels over het algemeen zwaarder zijn dan de normale PVC tegels, kunnen ze ook met de hand worden gelegd. Je moet echter niet vergeten dat een garage niet vergelijkbaar is met jouw woonruimte. Hier zijn andere voorwaarden van toepassing: hogere belastingen en meer directe weerseffecten. Als je geen ervaring hebt met de gemeenschappelijke installatie, raden we je aan een specialist te raadplegen of de installatie te laten doen door een professional. Dat leidt ook tot het laatste criterium: de prijs. Wees voorbereid om een ​​beetje dieper in je zak te graven voor het materiaal alleen. Bovendien komen extra kosten, zoals voeglijm er ook nog bij. Als je de vloer niet zelf installeert, kun je hier ook extra kosten verwachten.

Een reactie op “Je garagevloer zelf vernieuwen

Laat een reactie achter