Zo kies je de ideale design garagedeur!

Houten garagedeur

Niet alleen in je woning kun je design items toevoegen, maar ook rondom je woning. Geef jouw woning een chiquere look met een design garagedeur. Benieuwd wat voor design garagedeuren er zijn en wat de mogelijkheden zijn? Laat je in deze blog informeren én inspireren!

Handmatige- of automatische garagedeur?

Je kunt kiezen uit twee soorten garagedeuren: een handmatige- en een automatische garagedeur. Vroeger hadden mijn ouders zo’n handmatige deur. Het had wel wat, dat ding zelf omhoog duwen, nostalgie bijna. Maar er waren genoeg momenten dat ik het verafschuwde. Bijvoorbeeld wanneer ik met mijn handen vol boodschappen stond, of wanneer het regende. Daarnaast is zo’n deur openen best zwaar.

Inmiddels hebben zij al een aantal jaren een elektrische garagedeur. Echt ideaal vind ik het! Je typt de code in en hup, de deur gaat helemaal vanzelf open. En binnen druk je weer op een knopje en hup de deur gaat weer dicht. Dat is nog eens luxe.

Design garagedeur met hout look

Je kunt er zelfs afstandsbedieningen bij krijgen voor aan je sleutelbos of voor in de auto. Zo kun je de garagedeur al van afstand openen en hoef je dus ook niet voor een dichte deur te wachten. Kortom, mijn advies is: kies voor een automatische garagedeur!

Opties op je garagedeur

Een garagedeur kan uitgevoerd worden met verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om er een loopdeur in te maken. Het voordeel hiervan is dat je niet de gehele garagedeur open hoeft te doen wanneer je naar binnen wilt. Een andere optie is bijvoorbeeld ramen in je garagedeur plaatsen. Zo houd je de garage licht, ideaal wanneer je de garage ook als werkruimte gebruikt!

Wit grijze garagedeur

De volgende opties zijn allemaal mogelijk op je garagedeur:

  • Ramen
  • Afwerkingsprofielen
  • Luchtroosters
  • Drempel
  • Brievenbus
  • Loopdeur in garagedeur
  • Separate loopdeuren

Welke design garagedeur past bij mij?

Nu je weet voor wat voor type garagedeur je gaat en welke opties je wenst, kun je jouw design garagedeur kiezen. Kies voor een kleur die bij je woning past. Bijvoorbeeld een hout look, of donkerblauw zoals op de foto’s in deze blog. Dit geeft een luxe uitstraling en zo heb jij een echte design garagedeur! En zo wordt ook de garage onderdeel van jouw huis.

Donkerblauwe design garagedeur

Naast de kleur, kun je ook uit verschillende materialen kiezen. En tevens kun je kiezen welk type panelen het beste bij jouw huis passen. Kies je voor smalle panelen, of juist bredere? En mocht zo’n moderne garagedeur niet bij jouw woning passen, dan kun je ook voor een klassiek model kiezen.

Nog meer inspiratie voor een design garagedeur nodig? Kijk dan eens op de website van Novadoor, specialist in garagedeuren!

Bron foto’s: iStockphoto

Een reactie op “Zo kies je de ideale design garagedeur!

  1. pim zegt:

    Dankjewel voor dit artikel over designgaragedeuren. Ik ben helemaal voor een deur die erg goed past bij de omgeving. Wat ideaal dat ze tegenwoordig ook als automatische optie bestaan.

Laat een reactie achter