Geen wit, maar…

Geen wit maar...

We hebben allemaal wit in huis. Van een enkele witte kast bij de ene tot alle muren wit bij de andere en zelfs alle meubels wit bij een paar van ons. Wit is al jaren hot en waarom niet, het geeft een fris gevoel.

Interieur met wit

Maar waar ligt die lijn dat jou interieur niet op het interieur van de buren gaat lijken. ‘Bestaat mijn interieur uit een witte vloer, grijze bank, witte keuken, witte muren en wit plafond?’ Als jij hier allemaal ja op kan zeggen, ben je een van de velen.

Wat kan je doen om net iets anders te doen.

Interieur wit met twist

Grijze muren

Schilder de muren eens in een andere kleur. Nee, niet alle muren felroze. Doe alle muren in plaats van wit in een lichtgrijs. Dit geeft tegenover witte vloeren en meubels een mooi subtiel contrast.

Grijze muren

Durf je net wat meer, doe dan lichtgrijs met een tintje kleur erin. De kamer blijft nog steeds licht net als wit, maar jou buren hebben deze kleur niet.

Groene keuken

Groene keuken

heb je een open keuken en is deze wit? Dat kan echt niet meer. Schilder de deurtjes in een licht grijs groenige kleur. Deze leefruimte komt meteen tot leven. De frisheid van het groen zorgt voor rust in je ogen. Net een witte keuken gekocht? Doe dan iets geks met je achterwand van je keuken. Behangen met een vinylbehang bijvoorbeeld.

Rode muur

Radiator mee schilderen

Muur geschilderd in een leuke kleur. Nu is die witte radiator een doorn in het oog. Het zit ook niet mee. De oplossing is simpel. Schilder de radiator in dezelfde kleur mee. Gebruik een watergedragen lak, die kunnen tegen hitte. Schilder in een matte lak om de radiator het minst op te laten vallen. Een leuke truc is om de radiator in de zelfde kleur in hoogglans lak te schilderen, dit geeft een spannend effect.

plafond in kleur

Blauw plafond

Waarom zou je het plafond wit schilderen? Omdat het standaard is? De buitenlucht is toch ook niet standaard wit, maar blauw. Schilder het plafond in een licht vergrijsd blauw. Dit geeft, zeker bij hoge ramen, een effect dat jou plafond doorloopt naar buiten. Omdat het als de buitenlucht lijkt komt het niet op je af, maar geeft het een uniek effect.

Kleurrijk interieur

Dus bij het volgende project is het geen wit, maar kleur!

Bronnen: DIY coreBlog lovinCoco la pine designRoomedBloglovinPlenty of colour,House of turquoise en Arch daily

Laat een reactie achter