Inspiratie voor een warm en minimalistisch interieur

Warme woonkamer met sfeer

Kan een warm en minimalistisch interieur samen gaan? Jazeker, dat kan! Wij van Woontrendz geven je enkele tips!

1. Ruimte

Kenmerkend voor een minimalistisch interieur is de ruimte. Een kamer lijkt een stuk groter en ruimer, wanneer deze minder vol staat. Je kunt meer ruimte in je woonkamer creëren door ruimtes bij elkaar te betrekken, bijvoorbeeld een open keuken.

Minimalistisch interieur eetkamer woonkamer

2. Licht

Warmte kun je in je huis halen door sfeerverlichting. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van inbouwverlichting die een warme gloed geeft op de muur waarop dit gericht staat. Daarnaast kun je de kamer meer warmte geven door het gebruik van bijvoorbeeld kaarsen, of natuurlijk door gebruik te maken van een open haard.

Minimalistisch houten vloer openhaard

3. Houten vloer

Geef je woonkamer een warme uitstraling met een parket vloer. Er zijn verschillende soorten parket te krijgen. Afhankelijk van hoe deze vloer geolied is, kan deze meer of minder warmte uitstralen.

Barlinek parket grijs geolied parketdirect interieur woonkamer

Wanneer je meer warmte in je interieur wilt creëren, is het advies om voor een grijs geoliede parket vloer te kiezen. Zo wordt het parket iets donkerder dan bij een wit geoliede variant. Daarnaast is een grijs geoliede vloer iets minder geel dan een naturel geoliede vloer, waardoor deze je woonkamer meer warmte geeft!

Een grijs geoliede parket vloer zorgt voor meer warmte in je huis!

4. Natuurlijke & aarde tinten

Misschien klinkt het saai en niet direct warm als je jouw woonkamer voornamelijk inricht met de kleuren wit en grijs. Echter kunnen deze kleuren juist zorgen voor en hele warme inrichting.

Natuurlijke tinten woonkamer bank interieur

5. Minimalistische accessoires

Less is more, dat geldt ook voor de accessoires in je woonkamer. Je woonkamer wordt er ruimtelijker van wanneer hier minder ‘spullen’ in staan. Daarnaast lijkt je huis zo ook direct lekker opgeruimd. Heb je wel veel spulletjes die je kwijt moet, kies dan voor gesloten meubels, zo blijft je huis netjes, ruimtelijk en krijg je een strak minimalistisch interieur.

Minimalistisch interieur wit houten vloer

Bronnen: iStock en Pinterest

4 reacties op “Inspiratie voor een warm en minimalistisch interieur

Laat een reactie achter