Interieur afmaken met een echte eyecatcher

Eyecatcher

Je bent klaar met je interieur, maar je mist iets. Iets wat opvalt, waarover je direct een gesprek kan voeren, een echte eyecatcher. Dit kan een meubelstuk zijn, maar ook een accessoire. Maar voor welke eyecatcher kies jij, welke mogelijkheden zijn er allemaal? Om je te helpen met kiezen voor een eyecatcher die binnen jouw interieur past en die je interieur ook helemaal afmaakt hebben wij een paar mogelijkheden en tips op een rijtje gezet.

Mogelijke eyecatchers

Er zijn veel mogelijkheden wanneer het aankomt op eyecatchers. Zo kan je ervoor kiezen om een meubelstuk helemaal zelf te maken, maar je kan er ook voor kiezen om een opvallende lamp te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om je trap in te zetten als een eyecatcher. Wat vooral belangrijk is wanneer je wilt kijken naar wat voor soort eyecatcher jij gaat inzetten, is dat je kijkt naar je woonstijl. Zo zal een kroonluchter sneller een echte eyecatcher zijn binnen een modern interieur dan binnen een klassiek interieur. Wat altijd goed werkt wanneer je een echte eyecatcher wilt in je interieur, is kiezen voor het maken van je eigen meubels. Dit kan zo moeilijk en makkelijk als je zelf wilt. Zo kan je ervoor kiezen om een bijzettafel zelf te maken, maar ook een eettafel kun je zelf maken.

Kroonluchter

Bron foto: Backyard String Lighting

Juiste benodigdheden

Zeker wanneer je ervoor kiest om de eyecatcher zelf te maken is het goed om de juiste benodigdheden in huis te halen. En dan hebben we het niet alleen over het juiste materiaal. Zo is het ook zeer belangrijk dat je het juiste gereedschap in huis haalt. Je wilt natuurlijk niet dat het gemaakte meubel niet goed in elkaar gezet is en zo maar uit elkaar kan vallen. Kies daarom voor kwalitatief gereedschap, dit is vaak iets duurder maar levert meer zekerheid. Zeker de essentiële stukken zijn belangrijk, kies daarom bijvoorbeeld voor een Makita schroefmachine. Dan weet je zeker dat je meubel goed in elkaar zit.

Laatste tips voor een mooie eyecatcher

Naast dat het zeer belangrijk is dat je het juiste materiaal gebruikt en kiest voor goed gereedschap is het ook goed om een goede planning te maken. Weet wat je uiteindelijk wilt bereiken en maak een goede planning. Meet alles goed uit en maak een stappenplan in hoe je het meubelstuk gaat maken. Een goede planning zal helpen met het behalen van een goed resultaat. Naast een goede planning is het ook slim om af en toe een stap naar achter te zetten. Zo creëer je voor jezelf rust en zie je gemakkelijker waar je nog iets moet doen.

Planning

Hopelijk hebben wij je met deze tips kunnen helpen om je interieur af te maken met een echte eyecatcher. Wellicht wel met een die jij zelf hebt gemaakt.

Laat een reactie achter