Je voortuin nieuw bouwen? Bekijk de 5 tips!

Voortuin tips

Bij nieuwbouwwoningen wordt alles kaal opgeleverd. Soms vervelend, je moet tenslotte van scratch af aan beginnen. Maar het brengt ook goed nieuws met zich mee! Je hebt zelf compleet in de hand hoe je jouw woning en de omgeving van je woning gaat inrichten. Zijn alle bouwwagens, Ferex rijplaten en rommel eindelijk uit de straat verdwenen? Dan kun je gaan bepalen hoe je jouw eigen stijl in de nieuwbouwwoning en de voortuin gaat toepassen. Met deze 5 tips kun je zeker aan de slag gaan met het inrichten van een stijlvolle voortuin!

1. Creëer eenheid met jouw eigen stijl

Het is belangrijk dat je één stijl kiest en je die toepast aan de binnen- én buitenkant van je woning. Anders kan het al gauw een rommeltje worden. Houd je van modern? Dan is een tuin met strakke lijken, vers gemaaide grasperken en kortgeknipte heggen iets voor jou! Houd je juist meer van industrieel? Laat dan vooral materialen als hout en beton terugkomen in je voortuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor eikenhouten bloembakken. Ben je meer van de romantische sferen? Dan kunnen geurige bloemen niet ontbreken in jouw voortuin!

2. Houd rekening met de mate van onderhoud

Of je het nu leuk vindt of niet, een tuin heeft onderhoud nodig. Daarentegen kun je wel rekening houden met de hoeveelheid onderhoud die je moet plegen. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor een tuin waarin je ook niet te veel hoeft te werken. Plaats bijvoorbeeld grind, houten tuinafsluitingen en bloembakken. Vind je in de tuin werken juist ontspannend? Dan kun je het zo gek niet bedenken! Leg een aantal planten en struiken aan of ga zelfs voor een complete moestuin!

3. Een voortuin met een persoonlijke tint

De voortuin is het eerste dat opvalt als mensen langs je woning lopen. Zeker de voordeur of entree vormt het centrale en opvallendste punt in je tuin. Denk daarom goed na welke accessoires je daar gebruikt. Denk aan verlichting, een naam- of welkomstbordje of leuke bloembakken aan weerszijden van de deur.

4. Denk na over de privacy

Afhankelijk van de locatie waar je woont, wil je wellicht ook wat privacy. Ga je je voortuin gebruiken om af en toe een boek te lezen of van de zon te genieten en wil je op zo’n moment niet gestoord worden? Overweeg dan een heg of afsluiting. Houd je juist van sociaal contact? Dan is een bankje of een terrasset te overwegen, zodat je gezellig met de buren een bak koffie kunt drinken in de voortuin!

5. Maak plaats voor je auto!

Niet geheel onbelangrijk, is waar je je auto gaat parkeren. Voor de milieubewuste mensen onder ons die elektrisch rijden, kan een laadpaal in de voortuin niet ontbreken. Een laadpaal voor thuis koop je bij Lanova. Zij helpen je vervolgens ook met de plaatsing in je voortuin!

Laat een reactie achter