Kerst handlettering op krijtmuur

Kerst handlettering op krijtmuur bij Mark & Hiske

Onze krijtmuur in de keuken moest eraan geloven. Kerst staat voor de deur, dus we zijn op een zondag druk in de weer geweest met kerst handlettering op onze krijtmuur. Het was een hele klus, maar het eindresultaat is daar!

Erg leuk om samen te krijten en deze kerstmuur tekenen

Krijtverf muur

De muur moest vooraf nog even onder handen genomen worden met een nieuw likje verf. De vorige keer ben ik enthousiast bezig geweest met een krijtstift. Dit bleek niet zo’n goed plan. Deze is blijkbaar niet echt geschikt voor het schrijven op behang. Met als resultaat, “Hello SPRING” dat on uitwisbaar bleek. Ga dus niet met deze stiften aan de slag op je muur! Je krijgt het er van je lang zal ze leven niet meer af.

Tip: gebruik een puntenslijper om fijne lijnen te tekenen

Nu alles opnieuw in de verf is gezet en de tekst “Hello SPRING” er eindelijk af is, konden we beginnen met de kerst handlettering.

Kerst handlettering op de krijtmuur bij Mark en Hiske

Kerst handlettering

De kerstboom was de grootste klus. Zoals je ziet is mijn boom van boven nét iets gevulder dan van onderen. Het moeilijkste aan zo’n grote tekening is dat je het overzicht moeilijk hebt omdat je er zo dicht opstaat. Om dit beter te doen dan ik, zou ik aanraden een paar keer afstand te nemen om goed te kijken naar de verhoudingen.

Zelf vind ik het niet zo’n punt en laat ik het zoals het is. Het is tenslotte handlettering en je mag best zien dat hij zelf gemaakt is en niet helemaal perfect.

Handlettering kerstdecoratie op krijtmuur

Handlettering winterse kerstdecoratie

Op Pinterest zijn een heleboel leuke ideeën te vinden om zelf aan de slag te gaan met je eigen krijtmuur. Wij gaan alvast op zoek naar iets voor na de kerst. Veel plezier met krijten en we zijn altijd benieuwd naar het resultaat. Dus deel jouw foto met ons op social media via #woontrendzwaardig.

Fotografie: Hiske Ligtenberg – Woontrendz

Laat een reactie achter