Knitspiration

Knitspiration

Knusse huismussen met een passie voor DIY; eat your heart out! De ‘R’ zit weer in de maand met als gevolg dat de avonden weer langer worden en we massaal behoefte hebben aan dekentjes, kaarslicht en comfortfood! (tenminste, ik wel) In plaats van ons te vergrijpen aan chocolade en speculaas, pak de breinaalden en vul je ‘to do’ voor dit najaar aan met een breiproject!

Wist je dat breien zeer duurzaam is? Je breit namelijk gelijk naar de juiste vorm, hierdoor gaat er geen materiaal verloren.

Gebreide deken

Gebreid kussen

Gebreide lamp

Breien, (haken en borduren) met als doel de gaafste accessoires voor je interieur te maken, is een trend die zich inmiddels elk jaar weer laat zien. Hartstikke logisch want het is èn heel leuk om te doen èn het past heel erg bij de tijd van het jaar.  Grove structuren en warme materialen laten zich weer zien in de winkels om ons te verleiden tot aankopen. Waarom dus niet zelf aan de slag? Voor wie de bibbers krijgt van wol; katoen of synthetisch materiaal leent zich ook voor de mooiste breisels!

Breien is goed te leren en met grote pennen levert het snel resultaat op. Heel bevredigend voor de ongeduldigen onder ons.

Schommelstoel

Sloof je uit op oma’s schommelstoel;

Krukje met gebreide poten

Geef je vintage krukje sokjes;

Mok in gebreid jasje

of geef je favoriete kop een jasje!

Lichtslang met gebreide hoes

Weet je helemaal niet wat je met je tijd moet doen? Brei een jas voor de kerstlampjes!

Over breisels in het interieur is inmiddels heel veel inspiratie te vinden. Handwerk in je interieur past bij verschillende woontrends zoals Scandinavisch en Eclectrisch. Het geeft een warme nostalgische uitstraling wat zeker in de koudere maanden een musthave voor je interieur is!

Voorlopig kom ik helaas niet verder dan recht-averecht maar ik heb zeker een project op mijn ‘to do’ voor dit najaar gezet! Hoe is het met jullie breiskills en wat hebben jullie voor een gebreid accessoire gekocht dan wel zelf gemaakt? Deel het op Woontrendz!

Bronnen: Mal Furniture, Lebenslustiger, Melanie Porter, Lulu Kane, Imgfave, Welke en 1Decor

Laat een reactie achter