Kun je marmeren tafels makkelijk matchen met andere meubels?

Marmer

Al jaren zijn marmeren tafels (zowel groot als klein) heel erg in de mode. Het is natuurlijk een tijdloos materiaal dat vrijwel niet slijt, en het is verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen. Ontzettend veel mensen vinden het mooi, maar twijfelen enorm over de aanschaf ervan omdat ze niet weten of marmeren tafels makkelijk matchen met andere meubels. Heel begrijpelijk natuurlijk, want het zijn best wel sprekende oppervlakken, en je wilt niet dat ze teveel opvallen in de ruimte. Op zich zijn marmeren meubels – zoals die van Aimetestudio.com –  prima te combineren met andere meubels, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Hoe combineer je marmeren meubels in huis?

Ben jij ook zo’n fan van de marmeren oppervlakken die je ineens overal ziet? Logisch, want marmer is ontzettend trendy, tijdloos en super stijlvol. Het is een materiaal met een vrij moderne look, wat direct het eerste is wat je in gedachten moet houden. Het past dus goed in eigentijdse interieurs met veel moderne elementen. In minimalistische interieurs staat marmer helemaal geweldig, en kun je er eigenlijk de plank niet mee misslaan. Combineer het in zo’n geval met veel zwart of wit, en hele neutrale accessoires, of kies slechts enkele goed bij elkaar passende kleurtinten (vooral niet te fel!). Zo gebruik je het marmer om een hele strakke sfeer neer te zetten, en wordt het echt een eyecatcher.

Wanneer staat marmer niet zo mooi?

Heb jij een prachtige marmeren salontafel op het oog maar twijfel je of hij in je huis past? Dan moet je op een paar dingen letten. Als jij een interieur hebt met een heel vintage look dan is de kans groot dat het marmer niet zo mooi staat. Althans, als je een hele lichte marmersoort kiest. Lichtgrijs marmer staat nu eenmaal niet zo mooi in combinatie met vintage meubels, zeker niet als deze van wat donkerder hout zijn gemaakt. Wat dat betreft combineer je een lichte marmersoort het beste met licht hout, zoals eiken, eventueel met een white wash. Zo creëer je een hele frisse look.

Een donkere of lichte, marmeren salontafel?

Het fijne aan marmer is dat het in ontzettend veel varianten verkrijgbaar is. Het is nu eenmaal een natuurproduct, en dus is geen enkel meubel van dit materiaal hetzelfde. Het kan weliswaar gemaakt zijn uit eenzelfde batch marmer, maar heef toch altijd net een ander patroon en een verschillende structuur. Dat is nu juist het mooie eraan, en wat een meubel uniek maakt. Het tweede voordeel is dat je zowel een lichte marmertint als een hele donkere kunt kopen. Lichte marmeren meubels staan perfect in hele moderne inrichtingen, terwijl zwart marmer ook past in interieurs met een wat traditionelere look.

Overigens staat zwart marmer ook fantastisch in minimalistische interieurs zonder kleur. Zwart combineert nu eenmaal prachtig met wit, en als je een toffe, zwarte blikvanger zoekt dan zou je zeker voor een prachtige marmeren salontafel in het zwart moeten gaan.

De voordelen van marmer

Los van het feit dat een marmeren salontafel van Aimetestudio ontzettend mooi is, is het materiaal ook nog eens super praktisch. Het is vreselijk hard en dus vrijwel niet kapot te krijgen. Bovendien kun je het ook nog eens gemakkelijk schoonmaken. Vlekken trekken er immers niet in, en dus kun je er met een doekje overheen gaan en het is weer schoon. Niet voor niets is het zo een populair materiaal voor keukenbladen. Marmer is al jaren trendy, en om deze redenen zal dat waarschijnlijk nog wel voor lange tijd zo blijven. Meubels van marmer houden dan ook hun waarde, en doordat ze zo lang meegaan en vreselijk mooi zijn zijn ze de investering meer dan waard.

Een reactie op “Kun je marmeren tafels makkelijk matchen met andere meubels?

  1. Iris zegt:

    Ik ben ontzettend aan het twijfelen over een marmeren tv-meubel aangezien ik verder voornamelijk licht houten meubels heb. Erg leuk en informatief om deze blog te lezen!

Laat een reactie achter