Kunstgras, praktisch en nét echt!

Kunstgras, praktisch en net echt

We zien het steeds vaker als vervanger voor echte grasmatten. Kunstgras, een ideaal groen gazon het hele jaar door. Klinkt goed toch? Nou dat is het tegenwoordig ook! Het kunstgras van tegenwoordig is niet van het echt te onderscheiden.

Voordelen van kunstgras

  • Nooit meer grasmaaien
  • Nooit meer sproeien
  • Voor iedere (schaduw) tuin geschikt
  • Lange levensduur
  • Het zwembad kan de hele zomer op het gras staan
  • Verticuteren en onkruid wieden is verleden tijd

Schaduwplek of volle zon, kunstgras blijft op elke plek in je tuin mooi. Daarnaast is kunstgras ook nog eens een ideale ondergrond voor speeltoestellen. Tot veronderstelling van velen is kunstgras zacht en geeft deze geen schuurplekken. Perfect dus voor de kinderen om op te spellen.

Kunstgras in de tuin

Nadelen kunstgras

Er zijn eigenlijk maar weinig nadelen te bedenken. Om er toch een paar te noemen:

  • Geen vers gemaaide gras geur
  • De aanschaf is duurder dan echte grasmatten

Voor de liefhebber van tuinen en de mensen met groene vingers is kunstgras misschien een hele stap. Hoe fijn zou het zijn als je de aandacht in de tuin kan focussen op de planten en bloemen en je het gazon kan overslaan. Voor mensen met een grote tuin is dit zeker een goede uitkomst.

Een aantal weken op vakantie? Met kunstgras hoef je in ieder geval geen verzorger in te schakelen voor het grasmaaien.

Dakterras of balkon

Beschik je niet over een tuin en wil je toch het buiten gevoel creëren op je dakterras of balkon? Dan kan je gerust voor kunstgras kiezen. Dit kan je heel eenvoudig zelf aanleggen en geeft je balkon of terras een vrolijke kleur.

Creatief met kunstgras

Je kunt kunstgras ook op een andere manier gebruiken, zoals op de eerste foto. Hier hebben ze kunstgras op de wand bevestigd in plaats van op de grond. Hoe leuk! Het is net een perfect groene heg. Wil je meer weten over kunstgras? Neem dan eens een kijkje op kunstgras-grastapijt.be.

Bronnen: Pinterest

Laat een reactie achter