Led-strips in de keuken: is dat een nieuwe trend?

Led-strips in de keuken: is dat een nieuwe trend?

Het gebruik van led-strips in het interieur wordt steeds meer populair. Van woonkamer tot badkamer en van slaapkamer tot werkkamer, led-strips kunnen overal extra sfeer toevoegen. Zo wordt de trend ook steeds groter om led-strips in je keuken te plaatsen. Led-strips zorgen direct voor stijl- en sfeervolle verlichting in je keuken. Overweeg jij led-strips voor in je keuken? Lees dan gauw verder!

Zijn led-strips duurzaam?

Led-strips zijn de moderne variant van accentverlichting en zijn zeer eenvoudig te monteren. De naam zegt het al, maar het zijn strips met kleine led lampjes die in deze strips verwerkt zijn. Met de huidige energieprijzen is het natuurlijk fijn als je op je energierekening kunt besparen. Daarom zijn led-strips een uitstekende keuze! Waar een gloeilamp veel energie verliest omdat deze wordt omgezet in warmte in plaats van licht, wordt bij led-strips zeker 95% van alle energie omgezet in licht. Je verbruikt met het gebruik van led-strips dus veel minder energie dan bijvoorbeeld een gloeilamp of een halogeenlamp.

Welke soorten led-strips zijn er?

Je kunt met led-strips veel variëren. Wanneer je op zoek bent naar elegante en eenvoudige led-strips, dan kun je het beste kiezen voor led-strips met kleurtemperaturen. Dit zijn bijvoorbeeld led-strips met warm wit licht, waar je het licht dat zij afgeven kunt vergelijken met een zonsopkomst of zonsondergang. Wil je meer kleuren? Dan bestaan er ook led-strips waarbij je verschillende kleuren met een afstandsbediening geheel naar jouw wensen kunt instellen. Wanneer je online zoekt op ‘rgb led strip keuze’ zul je zien dat deze specifieke led-strips in veel verschillende kleuren ingesteld kunnen worden. Wil je led-strips die zowel alle mogelijke kleuren kunnen afgeven en waarbij je ook een warm witte kleur kunt kiezen? Gan dan voor RGBW led-strips. Naast het feit dat je met led-strips alle kleuren kunt instellen om de juiste sfeer te bepalen, kun je ook de intensiteit van de led-lampjes bepalen. Begint het buiten net donker te worden? Dan kun je met led-strips met een dimmer de lampjes zachtjes licht laten schijnen. Ook wanneer je aan tafel ‘s avonds laat na zit te borrelen, kunnen dimbare led-strips echt de sfeer bepalen! Is het echt donker en heb je veel licht nodig? Dan kun je de led-strips harder laten schijnen.

Led-strips voor in je keuken

Omdat led-strips gemakkelijk te monteren zijn, zijn ze ideaal om in je keuken te plaatsen. Je kunt led-strips bij je keukenkastjes monteren voor extra zicht op je servies, of juist onder de handgrepen voor een luxe uitstraling. Heb je een bar in huis? Ook dan kun je langs de gehele bar led-strips plaatsen waardoor je een moderne look creëert. Wanneer je een themafeestje geeft kun je de kleur van de led-strips aanpassen naar jouw wens en je gasten nog meer imponeren! Daarnaast kun je ook een led strip van 10 meter kopen die je onderin je keuken plaatst, waardoor je altijd en overal het gewenste licht hebt.

Laat een reactie achter