Zo maak je van je keuken een smaakvolle ruimte

Keuken met hout

Je keuken is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Natuurlijk worden er de lekkerste gerechten bereidt, maar vaak is het ook de plek waar wordt ontbeten en bijgepraat tijdens een feestje. Geef daarom je keuken de aandacht die het verdient. En dat betekent niet dat je dan gelijk duizenden euro’s uit moet geven voor het slopen en een complete verbouwing. Als je een beetje uitgekeken bent op je keuken kun je er in een handomdraai weer een lekkere frisse plek van maken. Een nieuwe vloer, ander kleurtje op de frontjes, nieuwe keukenkraan, trendy lampen en andere jaloezieën… Voor je het weet heb je eigenhandig je keuken getransformeerd. Aanrechtbladen en spoelbakken zijn er trouwens ook in allerlei vormen en materialen. En wordt het niet eens tijd voor een ander fornuis of koelkast? In dit artikel geven we je slimme tips om van je keuken weer een smaakvolle ruimte te maken waar iedereen graag vertoeft.

Knallen met kleur

In het verleden waren keukens vaak wit, crème of grijs. Doe daar nog een granieten aanrechtblad met stippeltjes of rvs-aanrechtblad met ribbels bij en je bent weer helemaal terug in 1995. Zullen we het eens helemaal anders doen? Schuur je keukenkastjes en lak ze bijvoorbeeld knalrood, lichtblauw of gifgroen. Of voor de echte durfals, schilder de kastjes in een andere kleur dan de deurtjes. Als je niet aan een gewaagde kleur vast wilt zitten kun je ook kiezen voor een wrap waarmee je de keukenkastjes en -deurtjes bekleedt. Als je aan de slag gaat met kleur is het wel belangrijk dat je stilstaat bij de rest van de keuken. Wat ligt er op de vloer? Welke kleur krijgen de muren, kozijnen, ramen en deuren? Stem daar de rest op af.

Keuken met kleur

Details maken het geheel

Als de grote oppervlakken zoals frontjes, vloer, muren, plafond en deuren naar je zin zijn, is het zaak om de details aandacht te geven. Het zal je verbazen wat nieuwe greepjes op de deurtjes, een nieuwe spoelbak en nieuwe keukenkraan en bijvoorbeeld nieuwe verlichting doen voor de uitstraling van je keuken. Ook accessoires maken een groot verschil. Denk aan vaasjes in de vensterbank, handdoekenrekje aan de muur, kleed op de eettafel en kussens op de eetkamerstoelen.

Mooi functioneel

Wanneer je de keuken een opfrisbeurt geeft moet je wel in gedachten houden dat het ook een werkruimte is. Dus als je een aanrechtblad, spoelbak of keukenkraan kiest is het belangrijk om te bedenken welke functie ze vervullen. Op een aanrechtblad moet je kunnen snijden en je moet er een hete pan op kunnen zetten zonder dat die kapot gaat. In een wasbak moet je groente af kunnen spoelen. En een keukenkraan moet eenvoudig  te bedienen zijn en de hele spoelbak bestrijken.

Zwarte keuken

Laat een reactie achter