Lekker warm bij het vuur

Lekker warm bij het vuur

Wat is er gezelliger dan tijdens de winterdagen lekker warm met een kop chocomelk bij de kachel zitten? In dit artikel vertellen we je alles over pelletkachels. Wat zijn de voordelen en hoe werkt zo’n pelletkachel eigenlijk.

De voordelen van een pelletkachel

Wist je dat pellet een biomassa is en gemaakt is van geperst fijn onbehandeld zaagsel en resthout. Dit wordt onder druk geperst tot pellets. Dit zijn kleine brokjes van een paar centimeter. Puur natuurlijke en ze kunnen gebruikt worden in verschillende soorten verbrandingsovens.

  • CO2-neutraal
  • Zuinig in gebruik
  • Laag asgehalte (minder dan 0,6%)
  • Compost van het overgebleven as
  • Bespaar tot wel 50%
  • Sfeervol

Het kleine beetje as wat overblijft van de verbranding kan gebruikt worden als compost voor in de tuin. Je recycled dus je eigen pellet brokjes.

Hier koop je online pellets voor pelletkachels. En bereken je eenvoudig wat voordeel wat het gebruik van pellets voor jouw woonsituatie oplevert. Je bespaart namelijk enorm (tot wel 50%, afhankelijk van de woning en je huidige warmtebron).

Een pelletkachel is niet alleen voordelig, maar staat ook heel gezellig. Een groot voordeel ten opzichte van een houtkachel is dat je minder opslagruimte nodig hebt en niet meer met zware houtblokken hoeft te sjouwen. Een schoorsteen is niet meer nodig, de afvoer van een pelletkachel gaat namelijk door middel van een ventilator via een schouwpijp naar buiten.

Een groot voordeel; een pelletkachel geeft geen geur af!

Ik vind de geur van brandend hout heerlijk, maar baal er achteraf van dat het in je kleren trekt en het huis blijft ruiken. Met een pelletkachel heb je hier geen last van. Daarnaast is er geen kans op het vrijkomen van fijnstof en koolmonoxide. Je kunt dus volkomen veilig stoken. Kortom er zijn veel voordelen te noemen als het gaat om deze warmtebron. Ben jij al overtuigd?

Bron foto: Unsplash

Laat een reactie achter