Rolgordijnen: talloze mogelijkheden & dessins

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn tijdloos, veelzijdig en geschikt voor bijna alle ruimtes in huis of kantoor. Doordat je het rolgordijn op maat zelf kunt samenstellen, bepaal jij de sfeer die het rolgordijn uitstraalt.

Rolgordijnen verduisterend

Transparante vouwgordijnen t.o.v. verduisterende rolgordijnen

Hoe stel jij je rolgordijn samen?

Rolgordijnen zijn voor veel verschillende ramen toe te passen. Hoe stel jij je ideale rolgordijn samen?

Bepaal de ruimte voor je rolgordijnen
Voor welke ruimte ben je op zoek naar rolgordijnen? In de woonkamer of keuken hebben rolgordijnen een andere functie dan de slaapkamer.

Rolgordijnen zijn voor bijna iedere ruimte geschikt. Ze worden regelmatig besteld voor woonkamers, slaapkamers, werkkamers, kleedkamers en keukens. Rolgordijnen zijn niet aan te bevelen in een vochtige ruimte. Het doek heeft kans om te schimmelen, zeker als deze vochtig wordt opgerold. Er zijn doeken met een coating, maar hierin is de keuze veelal beperkt.

Kies een geschikte stof

Wil je de ruimte voor je rolgordijnen goed kunnen verduisteren? Dan kies je voor rolgordijnen met een verduisterende stof. Om de ruimte nog beter te verduisteren kun je het beste kiezen voor rolgordijnen met zijgeleiding. De stof beweegt zich tussen twee geleiders, waardoor er geen lichtkieren kunnen ontstaan in de kamer. Ideaal!

Zoek je rolgordijnen voor de woonkamer en is een mooi, gefilterd daglicht voldoende? Kies dan voor een transparante of lichtdoorlatende stof.
Bij rolgordijnen kun je kiezen uit een eindeloze variatie van stoffen. Er zijn stoffen met een uni kleur, stoffen met een print en stoffen met een kleurtwist. Iedere stof heeft haar eigen uitstraling.

Kies het systeem

Bij een standaard rolgordijn kijk je ‘in de rol’. Je kunt ook kiezen voor een rolgordijn met een cassette. Een cassette geeft het rolgordijn een luxere uitstraling. Standaard kun je kiezen uit de systeemkleuren wit, crème, grijs of zwart.

Rolgordijn casette

Wil je het rolgordijn op een draai-kiepraam bevestigen? Dan kun je het beste kiezen voor een rolgordijn mini cassette. De mini-cassette plak je op het raam, waardoor je niet hoeft te boren en schroeven. Het rolgordijn beweegt daardoor netjes mee met het raam.

Rolgordijn in kleur

Je kunt de rolgordijnen handmatig met een kunststof of metalen ketting. Ga je voor gemak? Je kunt de rolgordijnen elektrisch bedienen met een afstandsbediening of een app op je telefoon.

Welke afwerking kies je?

Een rolgordijn wordt standaard geleverd met een gestoffeerde onderlat in dezelfde stof als het rolgordijn. Je kunt het rolgordijn net dat beetje extra uitstraling geven door te kiezen voor een andere onderlat. Zo heb je de keuze uit een aluminium ronde of rechte onderlat, een houten onderlat óf een schulprand.

Rolgordijnen zijn relatief goedkoop en daardoor ideaal wanneer je een beperkt budget hebt voor raamdecoratie. Ben je benieuwd wat jouw rolgordijn kost? Je berekent het gemakkelijk online!

Beelden: © Minneboo Fotografie

Laat een reactie achter