Tips voor je woon- en slaapkamer!

Slaapkamer eenpersoonsbed

De woon- en slaapkamer zijn over het algemeen de ruimtes waar je het vaakst verblijft. Beiden ruimtes zijn om te ontspannen, maar de ene juist overdag en de andere ’s nachts. Het is heel belangrijk om hier bij je inrichting rekening mee te houden. Laat je inspireren door deze tips voor je woon- en slaapkamer!

Creëer warmte met een vloerkleed

Waar vroeger iedereen vloerbedekking in huis had, is dit tegenwoordig vaak de houten vloer. Hout geeft een prachtige warme gloed aan de ruimte, maar is (zonder vloerverwarming) toch kill aan de voeten. Je kunt dit oplossen door een mooi vloerkleed toe te voegen aan je interieur. In de woonkamer kan een kleed zorgen voor een mooie, warme, knusse zithoek.

Zelf heb ik plavuizen in huis (die lagen er al) en heb ik ook bij de hoekbank gekozen voor een kleed. Dit maakt de zithoek gezelliger en het is ook nog eens fijn voor de kleine die hier graag op speelt.

In de slaapkamer is een kleed én enorm fijn als je met je blote voeten uit bed stapt, maar staat het ook nog eens warm en knus. Zelf had ik mijn kleed naast het bed liggen, tot ik geïnspireerd werd door deze foto van Haco Wonen & Slapen. Met een vloerkleed aan het einde van je bed verbind je het bed als het ware met de vloer en wordt je slaapkamer meer één geheel. Helemaal als in het kleed de kleuren van je beddengoed terugkomen. I love it!

Slaapkamer met boxspring en vloerkleed

Één stijl, één geheel

Mijn eerste interieur was een samenstelling van meubels uit verschillende winkels. Ik vond dat mooi, dat paste bij mij. Maar nu vind ik het onrustig en heb ik in mijn huis juist gekozen voor alle meubels in dezelfde stijl. Iets wat ik ‘vroeger’ echt iets vond voor ‘oudere’ mensen! En nou vind ik mijzelf toch nog niet tot die categorie behoren met mijn 34 jaar. Je interieur groeit en verandert met je mee, net zoals jij zelf verandert en groeit in de loop van de jaren.

En zo heb ik nu dus mijn woonkamer helemaal in één dezelfde stijl! Ik heb een prachtige houten eetkamertafel en een tv-meubel in dezelfde kleur en stijl. Zo wordt de eethoek in de woonkamer verbonden met de zithoek. Overigens ben ik sowieso enorm fan van houten meubels. Hout leeft en brengt een beetje van buiten naar binnen. En hout geeft een warme sfeer, ideaal voor een ruimte waar je wilt kunnen ontspannen.

Kleur & licht

Een andere belangrijke tip die ik je wil meegeven voor je interieur is om altijd rekening te houden met het lichtinval, de type ruimte en je kleurgebruik. Gebruik je een donkere kleur op de muur, zorg dan dat er voldoende lichtinval is. Is de lichtinval beperkt? Kies er dan voor om slechts 1 muur in een kleur te verven en de andere muren wit of heel licht te houden. Zo blijft de ruimte licht en ruimtelijk.

Een paar tips voor je woon- en slaapkamer:

  • Lichte kleuren doen een ruimte groter lijken
  • Wit is een neutrale kleur en past overal bij
  • Een plafond hoger doen lijken? Kies voor inbouwverlichting en een licht plafond
  • Meerdere kleuren gebruiken? Blijf wel in dezelfde kleurtint

Kies bijvoorbeeld voor je slaapkamer voor rustige of juist warme kleuren. Zo kun je kiezen voor heel licht groen, maar ook voor warm petroleumblauw op de muur. Houd er wel rekening mee dat een ruimte kleiner lijkt en donkerder wordt wanneer je een donkere kleur op de muur doet. Een accentkleur raad ik af in de slaapkamer. Wil je toch een felle kleur? Doe deze dan op de muur achter je bed, zo kijk je er niet direct naar als je wakker wordt!

Foto’s: Haco.nu

2 reacties op “Tips voor je woon- en slaapkamer!

  1. Krina van Leeuwen zegt:

    Binnenkort ga ik verhuizen, maar eerlijk gezegd zit ik vast bij het goed inrichten van mijn woning. Creatief kom ik niet op ideetjes. Daarom ben ik blij toen ik je blog tegenkwam. Je deelt leerrijke informatie, waardoor ik de juiste inspiratie kreeg. Dank je hiervoor.

  2. Pien Mulder zegt:

    Dit is precies wat ik nodig heb. Ik zoek altijd naar leuke tips of ideetjes om mijn woning een andere uitstraling te geven. Dit blog deelt genoeg informatie om inspiratie te krijgen. Dank je voor het delen van die tips. Je schrijft leerrijke en interessante blogs. Ga zo door!

Laat een reactie achter