Tuintrends 2015

Tuintrends 2015

Ben jij benieuwd naar de laatste tuintrends voor 2015? Deze trends voor in de tuin worden jaarlijks bepaald aan de hand van bekende tuin- en woonbeurzen over de hele wereld.

Trendwatchers kijken ieder jaar welke trends een belangrijke rol krijgen. Daarbij letten zij ook op zaken die in de maatschappij afspelen en waar de behoefte van de consument ligt. Dat kan het ene jaar ‘back to nature’ zijn en het andere jaar ‘sober en modern’.

De tuintrends van 2015 gaan niet alleen over kleuren, materialen en het type tuinmeubelen dat trendy is. Het gaat ook over vormen en planten in de tuin.

Zo is een opvallende trend de terugkomst van de naaldboom. Deze boom stond een paar jaren geleden al te shinen in iedere tuin. Terug van weggeweest genieten we weer van zijn geur, het feit dat ‘ie het hele jaar groen blijft én weinig onderhoud nodig heeft.

tuintrends2015-Ilovemyinterior.nl

Wilde borders waarin insecten zich thuis voelen

Op het gebied van andere planten, bloemen en borders zijn er ook trends voor 2015. Het mag dit jaar allemaal weer wat ‘wilder’ in de tuin. Denk aan borders waarin bijen, vlinders en andere insecten zich goed thuis voelen. Daarbij helpen planten zoals monnikskap, siertabak, de dropplant en venkel.

De bestrating in de tuinen gaat er ook weer natuurlijker uitzien. De afgelopen jaren zagen we veel grote, strakke en grijze vierkante tegels. Dit jaar zien we meer natuursteen, hardsteen en kinderkoppen. Tussen de tuintegels is ruimte voor opvullingen van grind of kiezelstenen. Ook afgezaagde boomstammen in de vorm van tegels zijn een tuintrend in 2015. Ze geven de tuin een zeer natuurlijk gevoel.

Tuintrends2015-Stijlvolstyling.com

Tuintrend 2015: de tuin mag wat spannender

De tuin in 2015 mag ook wat spannender. Dit bereik je door gebruik te maken van verhogen of verlagingen. Speel met opstapjes, een verhoogd terras, een veranda of een verhoogde border. Hierdoor krijgt de tuin meer diepte en evenwicht in vergelijking met een strakke tuin die op één niveau is opgezet.

Tenslotte de tuinmeubelen en tuinaccessoires voor 2015. Opvallend daarbij is de mix tussen vintage en natuurlijke materialen. Denk aan tuinmeubelen en loungesets van gietijzer, sloophout, teak of steigerhout. Vintage accessoires zoals ijzeren gieters, potten of snuisterijen van de rommelmarkt passen hier goed bij. Maak het geheel af met grote kussens gemaakt van linnen of katoen en grof gebreide poefen.

Tuintrends2015-Thefrenchinspiredroom

Bronnen: (hoofdafbeelding) Intratuin, I love my interior, Stijlvolstyling en The french inspire droom

Laat een reactie achter