Van het kastje naar de muur

Wacht nog heel even met het weggooien van je oude kast! Heb je er geen plek meer voor, valt hij bijna uit elkaar of ben je gewoon toe aan iets nieuws: in deze blog een paar voorbeelden hoe jij losse onderdelen van je oude kast in een nieuw jasje steekt.

Maak een mooie wand van oude kastdeuren of lades

Ik wil je laten zien hoe ook losse onderdelen van een oud meubel een heel leuk plekje kunnen krijgen in een nieuw interieur. Gebruik bijvoorbeeld alleen de lades of mooie (houten) deuren.. En maak er een mooie wand van in huis!

Stylen met lades

Oude lades gebruik je heel leuk voor het stylen van spulletjes met waarde. Of iets wat gewoon een speciaal plekje mag hebben in huis. Maak een speelse wand door oude lades te combineren met oude kistjes en doosjes.. Door ze (deels) mee te verven in de kleur van je wand houd je het rustig. En heb je hem over, gebruik dan ook je oude kastdeur als plank!

Oude deuren in huis

Heb je een oude vitrinekast, gebruik dan bijvoorbeeld alleen nog het bovenstuk. Je hangt hem op aan de wand. Omdat de vloer nu zichtbaar blijft houd je een ruimtelijk gevoel. Je doet je te grote kast niet helemaal weg, je maakt hem alleen iets luchtiger.

GOOD-GENES-1130

GOOD-GENES-1221

Oude deuren of ramen zijn ook nog prima opnieuw te gebruiken. Maak bijvoorbeeld van een losse deur een nieuwe, smalle kast! Zo’n kast kan prima dienst doen als servieskast in de keuken, een kleine kast voor in de hal of een leuke kast voor de kinderkamer. Maak een passende ombouw en verf deze in dezelfde kleur als de deur. Of geef allebei een nieuw fijn kleurtje.

Woontrendz-kast

woontrendz-muurdecoratie

Wacht dus nog heel even met marktplaats of de plaatselijke kringloop.. Wie weet maak je nog iets moois van je oude kast!

Bronnen: vtwonenvtwonenKarwei, onbekend, Buro Binnenhuis en Apartment Therapy.

Laat een reactie achter