Waarom zijn zonnepanelen zo populair?

Zonnepanelen

Je ziet steeds meer woningen waarop zonnepanelen geïnstalleerd worden. Het installeren van zonnepanelen brengt verschillende voordelen met zich mee. Enerzijds bespaar je op je energiekosten, anderzijds draag je met zonnepanelen bij aan een groenere wereld!

De energie die je met deze zonnepanelen opwekt kun je tegenwoordig gedeeltelijk op je eigen thuisbatterij opslaan. Met een thuisbatterij voorkom je dat je alle opgewekte groen die je niet direct gebruikt, aan je energieleverancier moet verkopen. Dit is zonde, want zo gebruik op een minder zonnig moment alsnog grijze stroom!

Combinatie met een slimme thermostaat

Door het gebruik van zonnepanelen te combineren met een slimme thermostaat in huis, kun je heel bewust omgaan met energie. Een slimme thermostaat wordt vaak gekoppeld aan een app op je mobiele telefoon of tablet. Deze app geeft je inzicht in je energieverbruik, zodat je heel doelgericht voor energiebesparende maatregelen kunt zorgen.

Kies je er bijvoorbeeld voor om bepaalde grootstroomverbruikers in huis te vervangen, of ga je voor een verbetering van de isolatie in huis? Om het stroomverbruik van elektrische apparaten te kunnen meten, kun je speciale stopcontacten laten plaatsen. Deze stopcontacten houden het stroomverbruik van apparaten bij, wat vervolgens in te zien is via de handige app.

Besparen op je energiekosten

Het gebruik van zonnepanelen op je dak is niet de enige manier om te besparen op je energiekosten. Vaak blijken Nederlandse consumenten al jaren bij dezelfde energieleverancier aangesloten te zijn. Dit is zonde, want zo betaal je veel meer dan noodzakelijk is voor je stroom en gas. Overstappen.nl biedt je een handige vergelijkingstool, waarmee je snel ziet welke energieleverancier de goedkoopste energietarieven aanbiedt.

Heb je een energieleverancier gevonden die goedkoopste energieleverancier aan je aanbiedt? Vaak kun je vanuit deze vergelijkingstool direct een nieuw energiecontract aanvragen. Het is raadzaam om een energiecontract af te sluiten met een looptijd van maximaal 12 maanden. Zo kun je volgend jaar opnieuw kijken of je bij de goedkoopste energieleverancier zit.

Laat een reactie achter