Wat is mangohout precies en wat zijn de voordelen?

Voordelen van mangohout meubelen

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien ook wel: mangohout wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor het maken van meubels. Deze houtsoort komt, zoals de naam al doet vermoeden, van de mangoboom. Van nature is mangohout goudbruin, maar doordat het vaak wordt gebeitst krijgt het een wat donkerdere kleur. In dit artikel vertellen we je alle voordelen van mangohout!

Wat is mangohout precies?

Mangohout is een hardhoutsoort en komt voornamelijk uit Zuidoost-Azië, waar de mangobomen groeien. Echter kun je de mangoboom op steeds meer plekken ter wereld met een tropisch klimaat tegenkomen, bijvoorbeeld ook in Oost-Afrika, Brazilië, Israël en zelfs in Spanje. Dat komt voornamelijk doordat de mango steeds populairder wordt.

Een mangoboom kan ontzettend groot worden, tot wel ongeveer 40 meter hoog en 4 meter dik. Daardoor krijg je vaak dikke en stevige planken. Het hout is dan ook perfect voor het maken van meubels. Zo heb je tegenwoordig bijvoorbeeld een tv-meubel van mangohout, maar ook eettafels en salontafels.

Tv meubel van mangohout

De voordelen van mangohout

Mangohout heeft door zijn goudbruine kleur een heel warme en exotische uitstraling. Het lijkt een beetje op teakhout, alhoewel mangohout wel een andere structuur heeft. Doordat iedere boom uniek is en je dat ook duidelijk terugziet in de structuur van mangohout, is ook ieder meubel uniek. Met mangohout haal je dus een exclusief meubelstuk in huis!

Het hout wordt tijdens het productieproces blank afgelakt, wat ervoor zorgt dat het perfect beschermd wordt tegen vuil en vocht. Daardoor heeft mangohout weinig onderhoud nodig. Ook is mangohout een duurzame houtsoort. Niet alleen omdat het lang meegaat, maar ook omdat de houtsoort ecologisch verantwoord is. Dat komt doordat de mangoboom niet op de lijst van bedreigde boomsoorten staat. Reden genoeg dus om voor een meubel gemaakt van mangohout te kiezen!

Laat een reactie achter