Welk bed zet je in jouw logeerkamer?

Logeerkamer inrichten

Heb je thuis een kamer over? Dan bombardeer je deze ruimte mogelijk tot logeerkamer. Dit is handig als je regelmatig mensen over de vloer krijgt die blijven slapen. Uiteraard wil je dat zij lekker kunnen slapen. Een goed bed is in dat geval onmisbaar. Veel mensen weten alleen niet welk bed zij het beste in een logeerkamer neer kunnen zetten. Geldt dit ook voor jou? Wij zetten hieronder een aantal bedden op een rijtje die geschikt zijn voor de logeerkamer.

Eenpersoonsbed

Als één van jouw kinderen is overgestapt van een eenpersoons- naar een tweepersoonsbed, heb je het oude bed mogelijk over. Sommige mensen verkopen dit bed of brengen het naar de vuilstort. Je kunt er ook voor kiezen om het eenpersoonsbed in de logeerkamer neer te zetten. In dat geval kan in ieder geval één gast de nacht comfortabel bij jou doorbrengen. Heb je twee eenpersoonsbedden? Dan kun je deze ook allebei in jouw logeerkamer neerzetten.

Tweepersoonsbed

Krijg je regelmatig bezoek van vrienden of familie uit de andere kant van het land? Dan blijven zij mogelijk slapen. Het is in dat geval wat ongezellig om ze allebei in een eenpersoonsbed te laten slapen. Deel je deze mening? Kies dan voor een tweepersoonsbed. Dit hoeft echt geen duur en groot bed te zijn. Jouw gasten zijn namelijk al lang blij dat je een slaapplek voor ze hebt. Zodoende hoeven zij aan het einde van de dag namelijk niet het hele stuk nog terug te rijden.

Meegroeibed

Ben je van plan om een nieuw eenpersoonsbed te kopen voor in de logeerkamer? Overweeg dan een meegroeibed. Dit bed kun je namelijk aanpassen aan de lengte van de persoon die blijft slapen. Als één van jouw kleinkinderen komt logeren, kun je het bed inkorten. Zodoende slaapt hij/zij nooit in een te groot bed. Ook tieners kunnen overigens prima in zo’n bed slapen.

Een meegroeibed verstel je vrij eenvoudig. Je draait aan beide zijkanten een schroefje los om het bed in en uit elkaar te kunnen schuiven. Als je de gewenste lengte bereikt hebt, draai je de twee schroefjes weer aan. Bij een meegroeibed kun je een matras kopen dat eveneens in lengte verstelbaar is. Zodoende hoef je eigenlijk maar één keer een bed en matras voor de logeerkamer te kopen.

Slaapbank

Heb je geen logeerkamer in huis? Dan is er mogelijk geen plek voor een vast bed. Een slaapbank van Ikea biedt in dat geval uitkomst. Zoals de naam van dit meubel al doet vermoeden, kun je hem als bed en als bank gebruiken. Als er gasten blijven logeren klap je de bank uit tot een bed. Nadat ze weer vertrokken zijn, maak je er weer een bank van. Hierdoor kun je de betreffende ruimte ook voor andere zaken gebruiken.

Laat een reactie achter