Deze vloeren zijn geschikt als je kinderen hebt

Geschikte vloer met kinderen

Heb je een nieuw huis op het oog, maar ligt er nog niet de juiste vloer in die geschikt is voor kinderen? Dan is een nieuwe vloer leggen waarschijnlijk een van de eerste dingen die je wilt gaan doen als je het huis gekocht hebt. Maar welke vloer is dan het meest geschikt? En heb je daar eigenlijk wel genoeg budget voor? Zorg er daarom eerst voor dat je weet of je de hypotheek voor dit nieuwe huis kunt krijgen en wat de bijbehorende maandlasten zijn. Die toekomstige maandlasten zijn grotendeels afhankelijk van de prijs van de woning en de huidige hypotheekrente. Als dat financieel allemaal in orde is, kun je op zoek naar welke vloer dan het meest geschikt is.

Je vloer moet er bijvoorbeeld tegen bestand zijn dat kinderen dingen laten vallen en soms per ongeluk vlekken kunnen achterlaten. Maar tegelijkertijd vind je het ook belangrijk dat je kindje comfortabel op de vloer kan spelen. In dit artikel vind je een aantal vloeren die uitermate geschikt zijn voor kinderen.

Laminaat

Wil je graag een houten vloer maar wil je niet dat je vloer te hard is (zoals bij parket het geval kan zijn)? Kies dan voor een laminaatvloer. Deze zijn heel gemakkelijk zelf te leggen en als kinderen erop vallen, vallen ze niet op iets hards. Je kunt zo’n laminaatvloer zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. En wil je wel de voordelen van het materiaal van laminaat, maar zit je niet per se op een houtlook te wachten? Er zijn ook heel veel soorten laminaat die op bijvoorbeeld steen of beton lijken. Er bestaan ook verschillende klassen op het gebied van laminaat. Klasse 32 is uitermate geschikt voor woonkamers.

PVC

Waar tegenwoordig steeds vaker voor gekozen wordt, is de PVC-vloer. Een vloer van PVC biedt een zacht oppervlak voor plotselinge valpartijen. En daarbij kun je ze heel gemakkelijk schoonmaken met een stofzuiger en een vochtige doek of dweil.  PVC is een niet-poreus materiaal en dat remt ook nog eens de groei van bacteriën. Enige nadeel ten opzichte van laminaat is dat op PVC vaak iets sneller krasjes ontstaan.

Tapijt

Als je het echt zacht wilt krijgen, dan kun je ook nog voor tapijt kiezen. Dat voelt heel warm en comfortabel aan en je hoeft niet bang te zijn dat je kindje er hard op zal vallen. Wel is tapijt gevoeliger voor de groei van bacteriën. En zorgen de interne allergenen ervoor dat kinderen er vaak allergieën door krijgen. Grondig en vaak schoonmaken van het tapijt is dan ook wenselijk. Vergeet bovendien ook niet dat vlekken vaak moeilijk te verwijderen zijn op een tapijt. Van alle soorten vloeren is in dit rijtje tapijt voor ons dan ook wel de minst geschikte optie. Als tussenoplossing zou je we kunnen kiezen voor een combinatie van harder en zacht door bijvoorbeeld een vloerkleed op het laminaat of de PVC-vloer te leggen.

Je ziet het: je hebt meerdere mogelijkheden als je een vloer zoekt die geschikt is voor kinderen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Laat een reactie achter